ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος σε Μελά: Όποιος ψηφίσει ΠτΔ "αποκεφαλίζεται"

16:24 - 19 Νοε 2014 | Πολιτική
Καμμένος σε Μελά: Όποιος ψηφίσει ΠτΔ "αποκεφαλίζεται"
Με «αποκεφαλισμό» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα απείλησε τον Παναγιώτη Μελά, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος αν επιμείνει στην απόφασή του να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ομόφωνη, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μελά. Όποιος δώσει "ανάσα" στη μνημονιακή κυβέρνηση με ψήφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, "αποκεφαλίζεται". Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο συνέδριο», τόνισε στον ΑΜΠΕ ο κ. καμμένος Καμμένος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Παναγιώτη Μελά, σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Μιλώντας στον Βήμα FM, ο κ. Μελάς άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. «Κρατώ τις επιφυλάξεις μου και αυτό γιατί αυτήν τη στιγμή, πάνω από πρόσωπα, κόμματα και καρέκλες, πρέπει να βάλεις τον ελληνικό λαό», δήλωσε αρχικά ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και πρόσθεσε  ότι αυτήν τη στιγμή πρέπει να δούμε εάν δεν ψηφιστεί ο ΠτΔ, τότε οι εκλογές θα φέρουν πίσω την οικονομία. 


Ο κ. Μελάς, σε διαφορετικό μήκος κύματος από τους ΑΝ.ΕΛ. που δηλώνουν ότι δε θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσθεσε: «Εγώ θέλω να μπει ένας υποψήφιος ΠτΔ όχι για να του λέει η κυβέρνηση υπόγραψε το ένα ή το άλλο... Καθένας έχει την άποψή του. Σεβαστή η άποψη καθενός, αλλά λειτουργώ με το δικό μου μυαλό. Έχω λάβει τις αποφάσεις μου. Δεν έχω ακόμη αποφασίσει τι θα γίνει. Θα δω τις λεπτομέρειες και θα λειτουργήσω με ό,τι πιστεύω συνειδητά, ότι είναι για το καλό του λαού. Το έχω πει από την αρχή ότι αν είναι υποψήφιος ο Κ. Καραμανλής θα ψηφίσω. Δεν μπορεί να κατέβει για ΠτΔ ο Καραμανλής που τον είχαμε και πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό και απ' όλα και να μην τον ψηφίσουμε».

Υποστήριξε πως, σε αντίθεση με την ανακοίνωση του κόμματος, στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ «δεν υπήρξε ομοφωνία...» 


Στον βουλευτή απάντησε και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Άλφα 9,89».

«Ένας έντιμος πολιτικός άνδρας δεν μπορεί να έχει άλλη "γλώσσα" μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κι άλλη "γλώσσα" εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Χτες ο κ. Μελάς, επειδή συζητήσαμε το θέμα των ενστάσεών του ή των θέσεών του ή των απόψεών του, όταν συνέταξα ως εκπρόσωπος το συγκεκριμένο κείμενο και το διάβασα στους συναδέλφους, όλοι είπαν «ναι» ομόφωνα και μάλιστα είπε ο πρόεδρος, όποιος δεν συμφωνεί -γιατί ήταν μια επαναβεβαίωση προηγούμενης απόφασής μας- είναι καλό να φύγει από τώρα από την αίθουσα. Κι όλοι έμειναν μέσα» είπε ο κ. Κουίκ.


Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κάλεσε τον κ. Μελά να πει αυτά που λέει στα ραδιόφωνα το Σαββατοκύριακο στο Συνέδριο . «Να έρθει να τα πει, για να καταλάβουμε κι εμείς» πρόσθεσε ο κ. Κουίκ, και κατέληξε: «Από το κλίμα που εισέπραξα χτες, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ένας βουλευτής που να μη θέλει εκλογές και μάλιστα με τον κ. Μελά να λέει, ότι αυτή η κυβέρνηση μας έχει καταστρέψει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.