ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σημίτης στηρίζει το Βενιζέλο

16:08 - 21 Νοε 2014 | Πολιτική
Ο Σημίτης στηρίζει το Βενιζέλο
Πολιτική στήριξη, στον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρείχε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά τη συνάντηση των δυο ανδρών, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το γραφείο του κ. Σημίτη οι δύο άνδρες «συζήτησαν τα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, και ιδίως τις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία και τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες».


Ο κ. Σημίτης τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης της Δημοκρατικής Παράταξης, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως «ένα σημαντικό βήμα». Επιπλέον επεσήμανε «την ανάγκη να συνεχιστεί εντατικά η προσπάθεια συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην δημιουργία του αναγκαίου ισχυρού πόλου για την πολιτική σταθερότητα και το μέλλον της χώρας».

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Σημίτης στηρίζει ανοιχτά τις πρωτοβουλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου και με έμμεσο τρόπο απαντά στις διαφωνίες του Γιώργου Παπανδρέου, όπως αυτές διατυπώθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι.

Μετά τη συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου και Σημίτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είχε μαζί του «μία πολύ ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, τόσο για την διαπραγμάτευση με την τρόικα και τους εταίρους για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου, όσο και για τις ανοικτές διεθνείς κρίσεις και ιδίως για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Επιπλέον όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, στην ατζέντα της συνάντησης ήταν και η «εσωτερική πολιτική κατάσταση όπου το μείζον ζήτημα είναι η σταθερότητα του τόπου και η διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Είχα επίσης την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Σημίτη για την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, κορμός της οποίας είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.