ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δριμεία κριτική στις επιλογές της στρατηγικής ΕΕ 2020 από την Ελιά στο Ευρωκοινοβούλιο

22:00 - 26 Νοε 2014 | Πολιτική
Δριμεία κριτική στις επιλογές της στρατηγικής ΕΕ 2020 από την Ελιά στο Ευρωκοινοβούλιο
Σκληρή κριτική άσκησε σε παρέμβασή της στη συζήτηση της Ολομέλειας του Στρασβούργου για τα αποτελέσματα της στρατηγικής ΕΕ 2020 στον τομέα της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας, η επικεφαλής της Ελιάς στο Ευρωκοινοβούλιο Εύα Καϊλή.

«Τα αποτελέσματα της στρατηγικής 2020 είναι απογοητευτικά. Ειδικά, στην επίτευξη των κοινωνικών στόχων, γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια πάμε από το κακό στο χειρότερο» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Ακόμα και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο σαν εργαλείο αποδεικνύεται ανεπαρκές και αναποτελεσματικό.


Από μια χώρα που γνωρίζω καλύτερα, οι πέντε κοινωνικοί και εργασιακοί δείκτες γράφουν 30% ανεργία, 60% ανεργία στους νέους, 30% των πολιτών κινδυνεύουν να προστεθούν στο 20% που ήδη βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.


Στις ανισότητες η κατάσταση είναι δραματική, έχουμε το 20% του υψηλότερου εισοδήματος να κερδίζει  έξι φορές περισσότερο από το χαμηλότερο 20%....


Έτσι λοιπόν οι χώρες του Νότου που κινδυνεύουν περισσότερο είναι αποκλεισμένες από την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση. Μένει η Επιτροπή σε διαπιστώσεις χωρίς να απαντάει σε τρόπους ενεργοποίησης μηχανισμών αντιμετώπισης».


Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.