ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον εισαγγελέα η Ξουλίδου για την υπόθεση δωροδοκίας

21:26 - 27 Νοε 2014 | Πολιτική
Στον εισαγγελέα η Ξουλίδου για την υπόθεση δωροδοκίας
Βέβαιη ότι έχουν προσεγγίσει και άλλους βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, που οι καταγγελίες της για προσπάθεια εξαγοράς της, έχουν προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής  φέρεται να είπε στον εισαγγελέα ότι ο Γ. Σούκουρης την προσέγγισε τον περασμένο Μάρτιο, ενώ η πρώτη κρούση για χρήματα έγινε στις αρχές του Σεπτεμβρίου.


Όπως φέρεται να κατέθεσε, ένα από τα μηνύματα που είχε λάβει, ανέφερε: «Μια ευκαιρία έχεις στη ζωή σου» προτρέποντας την ουσιαστικά να πάρει τα χρήματα.


Η κ. Ξουλίδου φέρεται να υποστήριξε ότι όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε τηλεοπτική συνέντευξη είπε ότι πλησίασαν βουλευτή του κόμματός του για να τον δωροδοκήσουν, ο Γ.Σούκουρης της έστειλε μήνυμα στις 20/11 λέγοντας: «1-0. Ο Μελάς τα πήρε. Θυμάστε τι σας έλεγα;»


Μάλιστα κατέθεσε στον εισαγγελέα σε φωτοτυπίες όλα τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει με το συγκεκριμένο πρόσωπο μέσω facebook.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες και σε μια από αυτές ο Σούκουρης φέρεται να της είπε «σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες»,  αναφέροντας δυο ονόματα.



Τότε γίνεται και προσπάθεια, όπως είπε, να κλειστεί ραντεβού.


Σε ερώτηση του εισαγγελέα γιατί δεν κατήγγειλε νωρίτερα όλα αυτά, η μάρτυρας φέρεται να απάντησε ότι η αστυνομία θα ενημέρωνε τον υπουργό και εκείνος την κυβέρνηση.


Κλείστηκαν δυο ραντεβού στο γραφείο της, το οποίο είχε παγιδευτεί με κάμερες αλλά, όπως υποστήριξε, ο Σούκουρης της ζήτησε να συναντηθούν σε δημόσιο χώρο με αποτέλεσμα τελικά το ραντεβού να μη γίνει ποτέ.


Άμεσα αναμένεται να κληθούν από τον εισαγγελέα ο υπουργός Νότης Μυταράκης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνης Γεωργιάδης ενώ στην πορεία της έρευνας θα κληθεί και ο Γιώργος Σούκουρης.


Ο εισαγγελέας ζήτησε ήδη άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς και τη συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για τα μηνύματα στο Facebook.

Εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου, η κ. Ξουλίδου δήλωσε: «Έδωσα στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία τα οποία στοιχειοθετούν την καταγγελία μου.
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μου. Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν μίλησα νωρίτερα. Είναι άριστες οι σχέσεις μου με τον Π. Μελά. Είναι καλός συνάδελφος. Προσπάθησα να τον προστατέψω. Δεν έπρεπε να ειπωθεί τίποτα και λόγω του συνεδρίου. Εάν μπόρεσαν και πλησίασαν εμένα πιστεύω οτι πλησίασαν και άλλους».


Η συνήγορός της Ελενα Καμμένου δήλωσε: «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει στη διάθεση του τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά. Είναι μεσάζων και μεσολαβητής μιας πολιτικής συμφωνίας και αναζητούμε τον ηθικό αυτουργό. Η μάρτυρας κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα».


Από τον πλευρά του Γιώργος Σούκουρης σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Real, παραδέχτηκε  ότι μιλούσε με την κ. Ξουλίδου στο facebook, αλλά αρνείται την κατηγορία ότι της πρότεινε το ποσό των 3.000.000 ευρώ ως αντάλλαγμα για τη θετική στάση της στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.

 
«Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μέσω facebook την κ. Ξουλίδου. Το μόνο που της είπα είναι πως ό,τι και να κάνετε οι 180 θα βγούνε διότι το θέλει η Μέρκελ. Ποτέ δεν της είπα για χρηματισμό και για τα τρία εκατομμύρια που λέει», υποστήριξε ο Γ. Σούκουρας και πρόσθεσε: «Αν είχα λεφτά από τη ΝΔ στην κ. Ξουλίδου θα τα έδινα; Εγώ δεν έχω μία στην τσέπη μου».


Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του Γ.Σούκουρη και κατά παντός υπευθύνου, μετά την κατάθεσή του δήλωσε: «Εγώ κατέθεσα ότι είναι αισχρό, βρώμικο και κακοήθες ό,τι καταγγέλλεται σχετικά με χρηματισμό μου. Στη ζωή μου έχω υπάρξει διαχρονικά έντιμος. Παρακάλεσα να ελεγχθούν όσα λέχθηκαν σε βάθος ώστε να βρεθούν οι σκοπιμότητες. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς για τίποτα, ούτε η κα Ξουλίδου που είπε την υποχρέωση να με ενημερώσει αλλά πηγε κατευθείαν στην τηλεόραση».


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος στην κατάθεσή του στις 23 Οκτωβρίου ενώπιον του εισαγγελέα, είχε πει ότι βουλευτής των ΑΝΕΛ του είχε καταγγείλει ότι έγινε απόπειρα δωροδοκίας του με τρία εκατομμύρια ευρώ για να αποχωρήσει από το κόμμα.


Όταν όμως ερωτήθηκε από τον εισαγγελέα ποιος είναι ο βουλευτής και ποιος επιχείρησε να τον δωροδοκήσει, φέρεται να είπε ότι δεν έχει αρκετά στοιχεία για να καταθέσει ονόματα. Μάλιστα είπε στον εισαγγελέα ότι θα μιλήσει με το βουλευτή του και θα επανέλθει τις επόμενες ημέρες, κάτι που δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα η υπόθεση να μπει στο αρχείο.


Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ανέσυρε τη δικογραφία από το αρχείο μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη με αφορμή τις νέες καταγγελίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.