ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτα εκλογή Πρόεδρου και μετά το συζητάμε για εκλογές, λέει ο Μεϊμαράκης

17:43 - 04 Δεκ 2014 | Πολιτική
Πρώτα εκλογή Πρόεδρου και μετά το συζητάμε για εκλογές, λέει ο Μεϊμαράκης
Δριμεία επίθεση στην τρόικα εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ στις δηλώσεις του, ζήτησε εκλογή προέδρου από την τωρινή Βουλή και αμέσως μετά να υπάρξει συνεννόηση για να οριστεί ημερομηνία εθνικών εκλογών.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να οριστεί ημερομηνία εκλογών, αφού πρώτα τα κόμματα συμφωνήσουν και καταλήξουν σε εκλογή πρόεδρου της Δημοκρατίας, από αυτή τη Βουλή, άφησε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.


Με την διαπραγμάτευση με την τρόικα ανοιχτή, ο πρόεδρος της Βουλής, σημείωσε ότι «έχει σημασία να εκλεγεί τώρα Πρόεδρος που είναι πολλά θέματα ανοιχτά έτσι ώστε να υπάρξει ένας συνομιλητής και για τους έξω και για τους μέσα».


Υπογράμμισε επίσης ότι «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η ώρα των βουλευτών και όχι των κομμάτων», ενώ ζήτησε να γίνει το πρώτο βήμα, το οποίο είναι το όνομα.  «Πρέπει να γίνει ένα short list» όπως είπε, «να δοθεί αυτό το όνομα και εν συνεχεία να αποφασίσουν οι βουλευτές νηφάλια» και ζήτησε από όλα τα κόμματα ι να συμφωνήσουν του προέδρου της Δημοκρατίας.


Προσδιορίζοντας δε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι θα πρέπει να αποτελεί το σύμβολο ενότητας του ελληνικού λαού και πολύ καλός συνομιλητής και με τους έξω αλλά και με τις εσωτερικές πολιτικές δυνάμεις.


Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στην τρόικα, τονίζοντας ότι  «έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της και στις προβλέψεις της τα δύο τελευταία χρόνια και σημειώνοντας ότι αν η κυβέρνηση είχε πάρει τα μέτρα τα οποία ζητούσε η Ελλάδα δεν θα είχε μπει στην ανάπτυξη.


 «Ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά με μια τρόικα που φαίνεται ότι πολιτικά δεν εκφράζει την Ευρώπη που όλοι θέλουμε, που πιστεύουμε και που αγωνιστήκαμε  για να μπούμε», σημείωσε.


Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε την επίθεση κατά της τρόικας λέγοντας ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο με αρκετή ομίχλη, τώρα που συζητείται ο προϋπολογισμός, υπάρχουν πολλά ζητήματα που είναι ανοιχτά και όλα μαζί απαιτούν ταυτόχρονα τη λύση» και σημείωσε: «Γι' αυτό ακριβώς με σθένος αποκρούουμε τις εκτιμήσεις της τρόικας διότι είναι εκτιμήσεις δεν θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση και να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη».


Ο  Πρόεδρος της Βουλής, καταλήγοντας υπογράμμισε ότι το μνημόνιο τελειώνει τέλος του μήνα και εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η επόμενη ημέρα και όχι ποιος θα την διαχειριστεί, αλλά πως θα την έχουμε προσδιορίσει θετικά για τον ελληνικό λαό.


Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε να ξεδιαλύνει γρήγορα η πολιτική ομίχλη για να έχουμε έναν αίθριο καιρό όπως είπε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.