ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν βγαίνουν τα κουκιά για Πρόεδρο, εκτιμά ο Φ. Κουβέλης

17:40 - 08 Δεκ 2014 | Πολιτική
Δεν βγαίνουν τα κουκιά για Πρόεδρο, εκτιμά ο Φ. Κουβέλης
Πάρα πολύ δύσκολη θεωρεί την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απ’ αυτήν τη Βουλή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real FM, ότι ανεξάρτητα από τις δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών δεν προκύπτει ο μαγικός αριθμός των 180.

Παράλληλα  επανέλαβε ότι από την ώρα που δεν εξασφαλίζεται η πολιτική συναίνεση, δεν θα ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ για Πρόεδρο, καθώς η συναίνεση είναι αναγκαίο στοιχείο για την εκλογή του.


Ο κ. Κουβέλης ανέφερε, επίσης, ότι πράγματι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν τη θέση ότι θα πρέπει να συμφωνηθεί η εκλογή του ΠτΔ τώρα και παράλληλα να υπάρξει δέσμευση ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές σ’ ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο του 2015.


Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο μετεκλογικά να προχωρήσει σενάριο του μεγάλου συνασπισμού, όπως στη Γερμανία, σημειώνοντας πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκεντρώσει τα ποσοστά που ο ίδιος διεκδικεί θα έχουμε ενδιάμεσα σχήματα, είτε υπηρεσιακές κυβερνήσεις, είτε εν μέρει κυβερνήσεις ειδικού εθνικού σκοπού.


Ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε το πρωί με τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, η οποία υπογράφει το κείμενο των 8 βουλευτών, που προτείνει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης και συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή των εκλογών. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και η κ. Φούντα συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις και τη θέση της ΔΗΜΑΡ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.