ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι επενδυτές θα δουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει σταθερότητα στην Ελλάδα, τονίζει ο Γ. Μηλιός

15:53 - 09 Δεκ 2014 | Πολιτική
Οι επενδυτές θα δουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει σταθερότητα στην Ελλάδα, τονίζει ο Γ. Μηλιός
Βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεν θα εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στην ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές παρουσιάστηκε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στο CNBC, τονίζοντας ότι οι επενδυτές θα δουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει σταθερότητα στη χώρα.

«Η κυβέρνηση δεν θα συγκεντρώσει τα δύο τρίτα των ψήφων που απαιτούνται από το Σύνταγμα και νομίζουμε πως είναι μια πολύ καλή στιγμή ώστε να αλλάξει η πολιτική. Η πλειονότητα του κόσμου στην Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να αντέξει τις ακραίες πολιτικές λιτότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λιτότητα έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση και έχει βλάψει την ελληνική οικονομία. «Αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε.

«Χρειαζόμαστε πολιτικές για να επανεκκινήσουμε την οικονομία, να έχουμε ένα κοινωνικό πρόγραμμα και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε έναν προϋπολογισμό που δεν δημιουργεί πλέον ελλείμματα», εξήγησε ο κ. Μηλιός.

Ερωτηθείς για το πώς θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις για τη διασφάλιση της πιστωτικής γραμμής, ο κ. Μηλιός απάντησε: «Το πρόγραμμά μας θα φέρει σταθερότητα στη χώρα, έτσι η κοινότητα των διεθνών επενδυτών θα δει ότι έχουμε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως πρέπει να διαπραγματευτούμε στο ανώτατο επίπεδο με τις ευρωπαϊκές αρχές και την ΕΚΤ και την τρόικα επειδή αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί σε τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα που θα φτάσουν το 4,5% του ΑΕΠ το 2016 και τα επόμενα χρόνια. Αυτά είναι τεράστιοι πόροι που φεύγουν από τη χώρα και δημιουργούν ύφεση γιατί μέσω της λιτότητας δεν μπορεί να αναπτυχθεί το ΑΕΠ. Έτσι το πρόβλημα παραμένει και είναι ευρωπαϊκό. Το πλεόνασμα κρατικού χρέους στην Ευρώπη πρέπει να βρει άλλη λύση και η ΕΚΤ πρέπει να πάρει πιο ενεργό ρόλο σε αυτή την κατάσταση για να επιστρέψει η ανάπτυξη στην ευρωζώνη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.