ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ.Σημίτης: "Σοφή κίνηση" Σαμαρά οι εκλογές για ΠτΔ (vid)

11:13 - 10 Δεκ 2014 | Πολιτική
Κ.Σημίτης: "Σοφή κίνηση" Σαμαρά οι εκλογές για ΠτΔ (vid)
Σε χθεσινή του δήλωση, ωστόσο, ανέφερε ότι δε θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για εκλογή ΠτΔ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο περιθώριο της ομιλίας του στην London School of Economics με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους-Η ελληνική περίπτωση» χαρακτήρισε αναγκαία για την πολιτική σταθερότητα την επίσπευση της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα, αν και εκτιμά πως δεν θα βρεθούν οι απαιτούμενες 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η απόφαση για εκλογή Προέδρου έπρεπε να γίνει για την πολιτική σταθερότητα, ωστόσο εάν προκληθούν γενικές εκλογές, αυτό θα φέρει αβεβαιότητες και κινδύνους σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο» είπε. Παράλληλα ανέφερε ότι «καμία χώρα δεν θα βγει από την ευρωζώνη, και αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο, η χώρα που θα βρεθεί εκτός θα έχει αξεπέραστα προβλήματα».

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα, όμως δεν θα έχει αυτοδυναμία και θα χρειαστεί να συνεργαστεί με άλλα μικρότερα κόμματα.

Σημίτης στο CNBC: "Σοφή κίνηση" η απόφαση Σαμαρά

Μιλώντας σήμερα στο CNBC, ο Κ. Σημίτης, χαρακτήρισε "σοφή κίνηση" την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει την προεδρική εκλογή παρά τις ανησυχίες ότι η Ελλάδα μπορεί να κατευθύνεται προς μια νέα κρίση. Μάλιστα, εκτιμά ότι εάν το "στοίχημα" του Σαμαρά πετύχει, η τρόικα θα είναι πιο χαλαρή με την Ελλάδα και την εφαρμογή του προγράμματος.

"Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα. Πρέπει να γίνουν εκλογές. Εάν δεν γινόταν αυτό θα είχαμε μια κατάσταση στην οποία κανείς δεν θα ήξερε τι γίνεται, τότε θα είχαμε κρίση. Και μια κρίση δεν θα ήταν καλή τώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας: "Τώρα η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή να πάει σε εκλογές, να έχει μια νέα κυβέρνηση, η οποία θα συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και το ελληνικό χρέος".

"Εάν η παρούσα κυβέρνηση κερδίσει την βουλευτική πλειοψηφία ξανά και συνεχίσει τις τρέχουσες πολιτικές που ακολουθεί το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα θετικό για τη συζήτηση αναφορικά με το ελληνικό χρέος. Αντίθετα, εάν εκλεγεί ένα κόμμα που δεν δέχεται τις υπάρχουσες προϋποθέσεις και που επιθυμεί αν αλλάξει πολλά από τα συμφωνηθέντα του μνημονίου, τότε αυτό θα δημιουργήσει περισσότερη αστάθεια", προσέθεσε, τονίζοντας πως οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:01 - 10 Δεκ 2014

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.