ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες χυδαιότητες Κασιδιάρη στη Βουλή - Όχι στην άρση ασυλίας του ψήφισαν 8 βουλευτές των ΑΝΕΛ

17:22 - 10 Δεκ 2014 | Πολιτική
Νέες χυδαιότητες Κασιδιάρη στη Βουλή - Όχι στην άρση ασυλίας του ψήφισαν 8 βουλευτές των ΑΝΕΛ
Προκλητικός και χυδαίος εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά στην Βουλή, ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλίας του σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου.

Ο Κασιδιάρης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για τις προφυλακίσεις της Χρυσής Αυγής, ενώ ισχυρίστηκε την ύπαρξη μαγνητοφωνημένων συνομιλιών στο διαδίκτυο μεταξύ μεταξύ άνωτατου δικαστικού άρχοντα και ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα για τις προφυλακίσεις.


Ο προφυλακισμένος βουλευτής ανέγνωσε και κατέθεσε στα πρακτικά ηλεκτρονικές διευθύνσεις με ηχητικό αρχείο, στο οποίο ακούγεται άνδρας να λέει: «Πες στον ψηλό τον παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε, να τους γ*****ει».


Ο Ηλίας Κασιδιάρης ισχυρίζεται ότι ο διάλογος αυτός είναι μεταξύ του πρωθυπουργού και ανώτατου δικαστικού παράγοντα.


Η μεταγωγή του Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή έγινε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.


Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση Μπαλτάκου αφορά την κρυφή βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.


Μετά το παραλήρημα του Ηλία Κασιδιάρη το λόγο πήρε και ο Ηλίας Παναγιώταρος, που δήλωσε «περήφανος» για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού Ντερτιλή, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ήρωα.

 

Πάντως οι νέες προκλήσεις άφησαν ανεπηρέαστη τη Βουλή, η οποία αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη με ψήφους 219 υπέρ, 18 κατά και 1 «παρών».

Υπέρ Κασιδιάρη ψήφισαν οκτώ βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Ωστόσο αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι  ότι  κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη εκτός από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψήφισαν και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Τέρενς Κουίκ, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Δαμαβολίτης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρία Κόλλια, Σταυρούλα Ξουλίδου, ενώ «παρών» δήλωσε η Γαβριήλ Αβραμίδης.


Για τους άσκοπους πυροβολισμούς στην κηδεία Νίκου Ντερτιλή, η Βουλή αποφάσισε επίσης να κάνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση ασυλίας των Ηλία Παναγιώταρου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ευστάθιου Μπούκουρα με 222 υπέρ, 13 κατά και 3 «παρών». 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:07 - 10 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.