ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρή παρέμβαση Γιούνκερ στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις

11:07 - 12 Δεκ 2014 | Πολιτική
Ισχυρή παρέμβαση Γιούνκερ στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις
Ισχυρή παρέμβαση στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απευθύνοντας προειδοποίηση προς την Ελλάδα να μην εκλέξει «ακραίες δυνάμεις» στην εξουσία και λέγοντας ότι θα προτιμούσε «οικεία πρόσωπα».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Eurobserver, ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι Έλληνες -οι οποίοι έχουν μια πολύ δύσκολη ζωή- ξέρουν πολύ καλά τι θα σήμαινε ένα λάθος εκλογικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη», μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης, που διοργάνωσε η αυστριακή δημόσια τηλεόραση, μαζί με τον EuObserver και άλλους δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, ο κ. Γιούνκερ, ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ακραίες δυνάμεις», απάντησε: «Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ευρωπαϊκών διαδικασιών».

«Κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, ωστόσο θα το προτιμούσα εάν εμφανίζονταν οικεία πρόσωπα», δήλωσε ακόμη ο Γιούνκερ, αναφερόμενος προφανώς στον πρώην Ελληνα επίτροπο της ΕΕ, Σταύρο Δήμα, ο οποίος είναι υποψήφιος για νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.