ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννη: Οι βουλευτές να λειτουργήσουν σύμφωνα με το συμφέρον της πατρίδας

21:58 - 15 Δεκ 2014 | Πολιτική
Κάλεσμα προς τους Έλληνες βουλευτές να λειτουργήσουν σύμφωνα με το συμφέρον της πατρίδας, απηύθυνε από τα Ιωάννινα η Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας ότι όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως δεν υπάρχουν τα περιθώρια να σκεφτόμαστε όπως χτες, αλλά όπως το επιβάλλει η κρίση και ο πόνος που έχει ο ελληνικός λαός και οι θυσίες που έχει πληρώσει.

«Οι 300 της Βουλής δεν έχουν την ευθύνη του μέσου πολίτη. Οι 300 της Βουλής έχουν την ευθύνη βουλευτού, ο οποίος μπαίνοντας στη Βουλή των Ελλήνων ορκίζεται στο Σύνταγμα της χώρας και ορκίζεται να βάλει πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδος. Άρα, ναι, αυτά τα οποία σήμερα γνωρίζουμε, τα γνωρίζουν και οι 300 βουλευτές», τόνισε η κ.  Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται στα Ιωάννινα με αφορμή την εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.


Ωστόσο, έκανε ειδικές αναφορές στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη ΔΗΜΑΡ. «Όταν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επικαλείται λόγους πατριωτικούς για τις ενέργειές του, εγώ ρωτώ ποιος είναι πιο πατριωτικός λόγος από την ύπαρξη της χώρας μέσα στην ευρωπαϊκή της πορεία, την οποία ούτως η άλλως επαγγέλλεται. Και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη ΔΗΜΑΡ. Την Αριστερά της ευθύνης. Ο Φώτης Κουβέλης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έδειξε σοβαρότητα και υπευθυνότητα μετέχοντας στο κυβερνητικό σχήμα» σημείωσε και επανέλαβε πως το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό.


Η βουλευτής της ΝΔ εμφανίστηκε «εξαιρετικά ανήσυχη για το τι θα συμβεί στην πατρίδα μας στην περίπτωση που διακινδυνεύσουμε θυσίες 5 ετών του ελληνικού λαού», όπως χαρακτηριστικά τόνισε και  υπογράμμισε ότι δεν θέλει να δει  την Ελλάδα χωρίς δίχτυ ευρωπαϊκής προστασίας, να φτάνει στο σημείο μηδέν και να πρέπει να θυσιάσει ακόμη περισσότερα πράγματα απ΄ αυτά τα οποία ήδη έχει θυσιάσει.


Παράλληλα  αναφέρθηκε στην πρόταση της «για ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης, γιατί πάνω από όλα είμαστε Έλληνες και μετά κομματικά όργανα και μετά υπηρετούμε τα κόμματα, πρωτίστως υπηρετούμε την πατρίδα» .


Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε ένας τρόπος για να ξεπεραστεί ο  σκόπελος. 

«Πώς θα τον ξεπεράσουμε εξαρτάται από εμάς. Πρέπει να μπορούμε να εκλέξουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Ελλάδα, τέλος του χρόνου, εάν δεν έχει κλείσει το πρόγραμμα που έχουμε αυτή τη στιγμή, έχει μια δίμηνη παράταση. Η πολιτική αστάθεια κάνει δύο πράγματα. Στέλνει μήνυμα ότι έχουμε ένα πολιτικό σύστημα ανώριμο, έχουμε μία αντιπολίτευση η οποία ακριβώς με την ίδια επιχειρηματολογία του 2010, ζητάει ξανά εκλογές, δεν τη νοιάζει ποιο είναι το κόστος, δεν τη νοιάζει τι θα πληρώσει ο Έλληνας πολίτης, αλλά σου λέει υπεράνω όλων η εξουσία. Και από την άλλη μεριά έχουμε τους πιστωτές μας, οι οποίο βλέποντας αυτήν την εικόνα, σκληραίνουν ακόμη πιο πολύ τη στάση τους. Και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας», τόνισε. 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.