ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση «γρίφος» Τσίπρα – Προβόπουλου

20:20 - 16 Δεκ 2014 | Πολιτική
Συνάντηση «γρίφος» Τσίπρα – Προβόπουλου
Η διασφάλιση κλίματος εμπιστοσύνης και σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον τέως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση ζητήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και η ανταπόκριση από τον προκάτοχο του Γ.Στουρνάρα στην κεντρική τράπεζα ήταν άμεση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα που έκανε λόγο για πρόβλημα ρευστότητας, ενώ τοποθετήθηκε υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον κ. Προβόπουλο προκειμένου να συζητήσει μαζί του τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων καθώς πρόκειται για ζητήματα που έχει διαχειριστεί στο παρελθόν σε συνεργασία με την τρόικα και γνωρίζει καλά το τραπεζικό σύστημα της χώρας.


Επρόκειτο για ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση, αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει ότι η εμπειρία του κ. Προβόπουλου για την αντιμετώπιση αντικειμενικών κινδύνων ή και τεχνητών δυσκολιών από μεταφορά κεφαλαίων έξω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.


Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.


«Η τότε διοίκηση, σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής που εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει, είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Κατηγορεί δε τον κ. Στουρνάρα κάνοντας λόγο για μια πρωτοφανή κίνηση, σε σχέση με το θεσμικό του ρόλο, καθώς με τις δηλώσεις του «αναπαράγει ένα ανεύθυνο κλίμα κινδυνολογίας, με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες».


Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή του κ. Στουρνάρα έγινε «είτε για να ανταποδώσει στο πρωθυπουργό το διορισμό του στη θέση του διοικητή, πριν από λίγους μήνες, είτε γιατί κατά βάθος επιθυμεί πολιτικό ρόλο και όχι αυτόν του διοικητή της ΤτΕ».


«Όποια κι αν είναι η αιτία, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη δημιουργία κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας και θα εργαστεί με κάθε τρόπο προς αυτή τη κατεύθυνση» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε: «Συζητήσαμε  για το πώς χειρίστηκε η Τράπεζα της Ελλάδας τα θέματα νομισματικής πολιτικής, χρηματοπιστωτικής πολιτικής,  παροχής ρευστότητας, όταν ήμουν εγώ διοικητής. Πώς τα χειρίστηκε και δεν υπήρξαν παρατράγουδα. Ξέρετε, τότε υπήρχαν ακραίες συνθήκες». 

Ήταν μια ωραία και θετική συζήτηση, υπογράμμισε ο Γιώργος Προβόπουλος. « Δεν υπήρξαν παρατράγουδα με ακραίες συνθήκες στο παρελθόν. Καλό ήταν το κλίμα, δεν παίξαμε μπουνιές αν με ρωτάτε αυτό. Συζητήσαμε όλα τα θέματα σε πνεύμα καλό», τόνισε, ενώ σε ερώτηση εάν ο ίδιος θα έκανε τέτοιου είδους παρέμβαση, όπως ο κ. Στουρνάρας, υπογράμμισε: «Δεν θα πω τι θα έκανα εγώ, γιατί αυτό είναι θεωρητικό. Δείτε τι έκανα στο παρελθόν».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:45 - 16 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.