ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπε ο Π. Καμμένος για τον άνθρωπο που προσπάθησε να χρηματίσει τον Π. Χαϊκάλη

15:07 - 19 Δεκ 2014 | Πολιτική
Τι είπε ο Π. Καμμένος για τον άνθρωπο που προσπάθησε να χρηματίσει τον Π. Χαϊκάλη
Να δώσει στη δημοσιότητα το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε ο Παύλος Χαϊκάλης και το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει την απόπειρα χρηματισμού του για την προεδρική εκλογή, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε. Μάλιστα, τόνισε ότι αν δεν το κάνει η κυβέρνηση, θα αναλάβει το κόστος να το δημοσιοποιήσει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καμμένου, είχε γνωρίσει παλαιότερα τον άνθρωπο που προσέγγισε τον κ. Χαϊκάλη στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά και του είπε ότι ήταν στέλεχος της Deutsche Bank.

O κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο «αυτόδιαφημιζοταν ότι ήταν σύμβουλος και της προηγουμένης κυβέρνησης» και ότι του τον είχε υποδείξει ο Δ. Σταμάτης για να καταθέσει για την υπόθεση των cds.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όταν έφυγε από τη ΝΔ το ίδιο πρόσωπο του είπε ότι θα τον ακολουθήσει και έγραφε στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» αντιμνημονιακά άρθρα.

«Μετά την άνοιξη του 2013 μου ανακοίνωσε ότι θα πιάσει δουλειά στην τράπεζα Πειραιώς […] και τελικά έμαθα απολύθηκε από την τραπεζα τον Ιούλιο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, το οπτικό και ακουστικό υλικό, στο οποίο φαίνονται οι δύο συναντήσεις που είχε ο κ. Χαϊκάλης με το συγκεκριμένο πρόσωπο, καταγράφηκε από τον ίδιο τον κ. Χαϊκάλη, ο οποίος φορούσε κάμερα – ρολόι. Στις συναντήσεις υπήρξε όμως πέραν της τεχνικής και φυσική παρακολούθηση.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος, στην πρώτη συνάντηση ο μεσάζων επί μία ώρα και 14 λεπτά έκανε την πρόταση στον κ. Χαϊκάλη έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά πράγματα σε αυτό το βίντεο αποκαλύπτουν κι άλλες υποθέσεις χρηματισμού η απόπειρας χρηματισμού», τόνισε.

Από τη δεύτερη συνάντηση υπάρχει καταγραμμένη σύντομη συνομιλία περίπου 15 λεπτών. Σε αυτή συμφωνήθηκε ένα ακόμη ραντεβού για «να δοθεί το ποσό των 700 εκατ. ώστε να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σιγά σιγά με χρυσό».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ειδική ομάδα της Αστυνομίας βρισκόταν στο σπίτι του βουλευτή των ΑΝΕΛ την ημέρα που επρόκειτο ο μεσάζων να του δώσει τα χρήματα. «Οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω, αλλά δύο λεπτά πριν τη συνάντηση ο μεσάζων του τηλεφώνησε και του ειπε “δεν έρχομαι”», εξήγησε.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι θα στείλει ένα αντίγραφο από το υλικό της δεύτερης συνάντησης στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, και ένα δεύτερο στον πρόεδρο της Βουλης, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζητώντας να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:18 - 19 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.