ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι καταγγελίες Χαϊκάλη και οι «12 Μικροί Νέγροι» των ΑΝΕΛ

21:55 - 19 Δεκ 2014 | Πολιτική
Οι καταγγελίες Χαϊκάλη και οι «12 Μικροί Νέγροι» των ΑΝΕΛ
Η βαριά σκιά που απλώνεται πάνω από την Προεδρική εκλογή μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη, έχει μετατρέψει την κορυφαία θεσμική διαδικασία σε ένα θρίλερ, όπου οι διαβρωτικές υποψίες αιωρούνται στην πλάτη δικαίων και αδίκων, υποχρεώνοντας πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές να σπεύδουν τώρα να λάβουν διακριτές αποστάσεις, μπροστά στον φόβο να κατηγορηθούν για δωροληψία.

Αρκετοί βουλευτές, εξομολογούνται ότι βρέθηκαν με την υποχρέωση να διαψεύδουν τα αυτονόητα και είναι χαρακτηριστική η στάση του Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος δήλωσε χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή του ότι θα εμείνει στο «παρόν» και στις επόμενες ψηφοφορίες.

Ενδεικτική είναι επίσης η κίνηση των ανεξάρτητων Οδυσσέα Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη που πρόσκεινται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δήλωσαν ότι η απόπειρα χρηματισμού προκαλεί υπόνοιες, όσο κι αν είναι άδικο αυτό, σε βάρος όσων βουλευτών, άλλαξαν στάση στο διάστημα που μεσολάβησε από την ψήφιση του προϋπολογισμού, μέχρι την πρώτη προεδρική κάλπη.  Πρόσθεσαν μάλιστα, ότι αδιαμφισβήτητος τρόπος για να αρθεί η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες! Σε ποιους αναφέρονται; Στους Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή. (Υπενθυμίζεται ότι η προερχόμενη από τη ΔΗΜ.ΑΡ, Αικατερίνη Μάρκου είχε υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό).  

Την ίδια στιγμή, το όλο θέμα προκαλεί πολιτικό τραγέλαφο στους τρικυμισμένους κόλπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δεοντολογίας η βουλευτής του κόμματος Μαρία Κόλλια Τσαρούχα αποκάλυψε ότι η πλευρά που επιχείρησε δωροδοκία του γνωστού ηθοποιού, προσέγγισε με τις ίδιες διαθέσεις και την συνάδελφό της Έλενα Κουντουρά.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την κ. Τσαρούχα, αν το δεύτερο πρόσωπο που ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος είναι άνδρας ή γυναίκα.

Εκείνη απάντησε ότι είναι γυναίκα και όταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει αν πρόκειται για την κ. Ξουλίδου ή την κ. Κουντουρά, «έδειξε» χωρίς ενδοιασμό  στην πλευρά της δεύτερης.

Ωστόσο λίγο αργότερα και αφού το θέμα έλαβε διαστάσεις η κ. Κόλλια διέψευσε ότι το είπε.

Κουντουρά: κανείς δεν με πλησίασε

Ακολούθησε οργισμένη αντίδραση της Έλενας Κουντουρά η οποία έσπευσε να δηλώσει ότι ουδείς ουδέποτε την πλησίασε με σκοπό τη δωροδοκία. Μάλιστα η κ. Κουντουρά ανέφερε ότι και η κ. Κόλλια Τσαρουχά με την οποία επικοινώνησε, αρνήθηκε ότι το είπε.

Σημειώνεται πάντως, ότι σε συνομιλία της με τους δημοσιογράφους στη Βουλή η Έλενα Κουντουρά  ανέφερε ότι πράγματι γνωρίζει τον  Γιώργο Αποστολόπουλο.

«Τον άνθρωπο αυτό τον γνωρίζουμε όλοι» αναγνώρισε αλλά διέψευσε ότι έγινε από μέρους του κάποια κίνηση προσέγγισης ή συνάντησης. 

«Δεν έχω συναντηθεί ποτέ γι' αυτό το θέμα...κανείς ποτέ δεν με έχει προσεγγίσει γι' αυτό το θέμα»

δήλωσε η βουλευτής των Αν.Ελλ.    

 

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Τελευταία τροποποίηση στις 23:49 - 19 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.