ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μπλόκαρε» την μήνυση Σαμαρά σε Χαικάλη ο ΔΣΑ, λόγω αποχής

17:40 - 22 Δεκ 2014 | Πολιτική
«Μπλόκαρε» την μήνυση Σαμαρά σε Χαικάλη ο ΔΣΑ, λόγω αποχής
Την άρνηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εισέπραξε ο δικηγόρος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο αίτημα του, να του δοθεί άδεια, λόγω της αποχής διαρκείας των δικηγόρων, να υποβάλει μήνυση κατά του Παύλου Χαικάλη και παντός άλλου υπεύθυνου που θεωρεί πως τον συκοφαντεί στην υπόθεση της καταγγελίας απόπειρας χρηματισμού για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πέτρος Μαχάς, υπέβαλε αίτημα στο ΔΣΑ να του δοθεί άδεια να προχωρήσει στην υποβολή της μήνυσης, αφού οι δικηγόροι τελούν σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.


Σύμφωνα με τον ίδιο ο ΔΣΑ, απάντησε αρνητικά, εφαρμόζοντας το κατάστικτό του, σύμφωνα με το οποίο   «άδειες δίδονται μόνο σε περιπτώσεις παραγραφής αδικημάτων αλλά εν προκειμένω τέτοιο θέμα δεν υφίσταται».


Ο δικηγόρος επισήμανε ακόμα ότι λόγω του γεγονότος ότι «ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί προνομιακή μεταχείριση αλλά θα περιμένει όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες», απέσυρε το αίτημα του, πριν συζητηθεί στη δευτεροβάθμια επιτροπή. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.