ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποδαρικό το 2015 με νέο κόμμα για τον Γιώργο Παπανδρέου

11:17 - 29 Δεκ 2014 | Πολιτική
Ποδαρικό το 2015 με νέο κόμμα για τον Γιώργο Παπανδρέου
Με την έναρξη της νέας χρονιάς ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει την ίδρυση του νέου κόμματος, που θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα το όνομα "ΑΛΛΑΓΗ" ή κάποια παραπλήσια συνθετική ονομασία.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από το επιτελείο του κ. Παπανδρέου, ώστε να υπάρξουν και οι απαραίτητοι συμβολισμοί με την έννοια ότι κάτι νέο γεννιέται με τη νέα χρονιά.

Πάντως την Τρίτη 30/12 μια μέρα μετά την κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα συνεδριάσει του Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία του κόμματος προς τις πρόωρες εκλογές, με τον κ. Παπανδρέου να αναμένει έτσι και τυπικά τις αποφάσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Δεν λείπουν, ωστόσο, πρωτοβουλίες για να σταματήσει η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Στελέχη της νέας γενιάς, αλλά και παλαιότεροι που είναι οργισμένοι με τις εξελίξεις αλλά και της στάση των κκ Βενιζέλου και Παπανδρέου «ζυμώνουν» πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ακόμη και το σενάριο παραίτησης του Ε. Βενιζέλου και ορισμού μεταβατικής ηγεσίας που θα πάει το κόμμα στις εκλογές και σε έκτακτο πολιτικό και εκλογικό Συνέδριο.

Να σημειωθεί ότι στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Φώφη Γεννηματά, η οποία θα συναντηθεί σήμερα με τον Γ. Παπανδρέου, και ο Νίκος Ανδρουλάκης βλέπουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη, αν και θεωρείται απίθανο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσει.
Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 29 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.