ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευχές με προεκλογικό χρώμα

16:15 - 31 Δεκ 2014 | Πολιτική
Ευχές με προεκλογικό χρώμα
Σε κλίμα προεκλογικό κινήθηκαν τα μηνύματα και οι ευχές των πολιτικών αρχηγών για την άφιξη του νέου έτους.

Πολύ αισιόδοξος για το 2015 δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα «έχει μπει σε ανοδική πορεία».

«Και πολύ σύντομα, όλο και περισσότεροι θα τη νιώθουν προσωπικά. Φτάνει να μείνουμε μονιασμένοι, στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Στο δρόμο που οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο. Που δεν γλιστράει πίσω στο χθες», πρόσθεσε.Ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε στη χώρα «ενότητα και σύνεση, ώστε οι αγώνες του Έθνους να δικαιωθούν, η κρίση να αποτελεί παρελθόν, η αξιοπρέπεια, η τιμή και η προκοπή του λαού μας να μην απειλείται από κανένα και το χαμόγελο να μπει σε κάθε σπίτι το 2015».Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός θέλησε να διαβεβαιώσει ότι από τη θέση του κάνει «τα πάντα, ώστε όσα δύσκολα περάσαμε να τα αφήσουμε πίσω οριστικά και από δω και στο εξής, να έχουμε μόνο “μπροστά”».

Ο ελληνικός λαός θέλει συναίνεση, σταθερότητα, ενότητα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ευχήθηκε «η νέα χρονιά να είναι μια χρονιά ασφαλής για τη χώρα, μία χρονιά σταθερή, μία χρονιά αποκατάστασης των αδικιών αλλά και πραγμάτωσης των ονείρων μας».

 

Τη δέσμευση για οριστικό τέλος στην «εθνική ταπείνωση και την ανθρωπιστική κρίση» καθώς το 2014 φεύγει και μαζί του φεύγει η κυβέρνηση Σαμαρά και «τελειώνουν τα ψέματα, ο εκφοβισμός, η κοροϊδία» υπογραμμίζει στο μήνυμά του με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ελπίδα και το πρόγραμμα, το σχέδιο για την επόμενη μέρα θα νικήσουν τον φόβο και την κινδυνολογία και αναλαμβάνει μία δέσμευση «με την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη η δύναμη που αφαίρεσαν από τον λαό μας θα του ξαναδοθεί πίσω. Μία δέσμευση υπάρχει από την μεριά μας. Θα μπει οριστικό τέλος στην εθνική ταπείνωση και την ανθρωπιστική κρίση». Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «το 2015 θα είναι η χρονιά της ανατροπής και της αξιοπρέπειας».

Με δεσμεύσεις έναντι των Ελλήνων για το νέο έτος κλείνει το 2014 ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος άκουσε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τον Παμποντιακό Σύλλογο «Η Αργώ».

«Τελευταία μέρα μιας κακής χρονιάς για την ελληνική οικογένεια. Μιας χρονιάς που έφερε ανεργία και λουκέτα, έφερε στην πόρτα τις κατασχέσεις των σπιτιών των Ελλήνων. Η χρονιά αυτή περνάει, περνάει και φεύγει ανεπιστρεπτί με όλους εκείνους που αποφάσισαν να διοικούν τη χώρα μέσω e mail, να υποστείλουν τη σημαία και να παραδώσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας», σημείωσε ο κ. Καμμένος. Όπως είπε, τα μεσάνυχτα «ξεκινάει μια καινούργια μέρα, μια καινούργια χρονιά. Ξεκινάει μια χρονιά που θα κάνουμε τα πάντα για να ξαναφέρουμε τη σιγουριά στην ελληνική οικογένεια, για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο, για να σταματήσουν να τρομοκρατούν τους Έλληνες πολίτες κυβερνώντες και τραπεζίτες, εισπρακτικές εταιρείες αλλά και η εφορία, για να ξαναδημιουργήσουμε την ελπίδα, για να χαράξει μια καινούργια μέρα που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στα παιδιά».


 Η Δημοκρατική Αριστερά με την υπεύθυνη θέση που έχει απέναντι στα πράγματα θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου η πορεία της χώρας να είναι θετική, διαβεβαίωσε ο Φώτης Κουβέλης σε δήλωση που έκανε μετά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που του είπαν μέλη του Συλλόγου Θρακών Μελισσίων.Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι «γεμάτη χαρά, ελπίδα και δημιουργία», ενώ όπως είπε, «οι Έλληνες πολίτες πρέπει να σηκωθούν όρθιοι».«Πρέπει να σηκωθεί η χώρα ψηλά. Μπορεί, αρκεί να το πιστέψουμε. Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλουμε, έτσι ώστε η κοινωνία μας, η Ελλάδα να πορευτεί προς μια κατεύθυνση που οδηγεί στη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται», πρόσθεσε.


«Καλή χρονιά, να είναι ευτυχισμένο το 2015 με νέες επιτυχίες σε όλους τους τομείς, της κοινωνικής, πολιτικής, προσωπικής δράσης και ζωής του καθένα και της καθεμιάς, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και μέσα στην Βουλή και στους καθημερινούς αγώνες για να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον λαό μας, για την πατρίδα μας» ευχήθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον οποίο έψαλε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ «μακριά από όλα τα αλισβερίσια, οργανώνεται αυτές τις μέρες, οργανώνει την πάλη του, συζητά με τον λαό, έτσι ώστε ο λαός μας, βασισμένος στην πείρα του, να αποκτήσει αυτές τις δυνάμεις, να δώσει την οργανωμένη απάντηση, να πει όχι στον φόβο, όχι στην μοιρολατρεία, όχι στις αυταπάτες, να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ στις 25 Γενάρη, και στην Βουλή και στον λαό, για την Λαϊκή Συμμαχία, την οργάνωση του κινήματος, την συνολική ανατροπή».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:11 - 31 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.