• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

"Δεν έβγαλε λαγό" η πρώτη ενημέρωση για το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου

19:12 - 02 Ιαν 2015 | Πολιτική
Κλειστά κράτησαν τα χαρτιά τους για το όνομα και το σήμα του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, σε άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Πεταλωτής, Γιώργος Ελενόπουλος και Συμεών Κεδίκογλου. .

Ουσιαστικά διέψευσαν τα σχετικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο για το σήμα και το όνομα του νέου κόμματος, αφήνοντας τις λεπτομέρειες για το Σάββατο και την επίσημη παρουσίαση που θα γίνει από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς 138.

 

Επιπλέον όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο πέραν της Διακήρυξης, θα ανακοινωθούν το κείμενο των πολιτικών θέσεων και το καταστατικό, τα οποία θα τεθούν σε διαβούλευση  έως τη διεξαγωγή συνεδρίου. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δηλώσεις και οι παρεμβάσεις που έχει κάνει τον τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ,. Παπανδρέου, θα αποτελέσουν και τη βάση της διακήρυξης του νέου κόμματος. 


Την ιδρυτική διακήρυξη, έχουν υπογράψει  200 άτομα όπως προβλέπει και ο νόμος, ώστε να μπορεί να κατατεθεί  και τυπικά η σχετική αίτηση αναγνώρισης στον Άρειο Πάγο.

 

Η χρηματοδότηση του κόμματος όπως έγινε γνωστό θα βασισθεί στις εισφορές των πολιτών, ενώ βάση της προεκλογικής καμπάνιας, θα αποτελέσουν το Διαδίκτυο και οι επαφές του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολίτες.

 

Τα γραφεία του νέου κόμματος θα βρίσκονται στην Πειραιώς. Εκπρόσωποι Τύπου ορίστηκαν οι Γιώργος Πεταλωτής και Φίλιππος Σαχινίδης.

 

Όπως έγινε γνωστό επίσης ο Φίλλιπος Σαχινίδης θα είναι  υποψήφιος βουλευτής με το νέο κόμμα στο Νομό Λάρισας.


Νωρίτερα , με μια ανακοίνωση του ο πρώην Πρωθυπουργός γνωστοποίησε και επίσημα την απόφασή του:


«Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.


Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.


Αύριο, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη - Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα. Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.


Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα "Ελληνικό Σχέδιο" και Θεσμούς που λειτουργούν - με τον πολίτη συμμέτοχο. Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.


Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιάς Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.


Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο - που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.


Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της - όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.

Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,


Από αύριο, 3 του Γενάρη,


Πάμε».

Γιώργος Αλεξάκης - Δημήτρης Αλεξόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 20:35 - 02 Ιαν 2015
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman