ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Δεν ασχολούμαι με το τι θα κάνει το μόρφωμα του κ. Παπανδρέου

15:19 - 03 Ιαν 2015 | Πολιτική
Βενιζέλος: Δεν ασχολούμαι με το τι θα κάνει το μόρφωμα του κ. Παπανδρέου
Σφοδρή επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε στον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος,.

Μιλώντας σε συνάντηση με τους Γραμματείς των ΝΕ και τους Γραμματείς των Τομέων του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα, ενώ προσπαθώντας να βάλει τα όρια της αντιπαράθεσης με τον πρώην Πρωθυπουργό τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να μετατρέψει σε μείζον θέμα ή να εμπλακεί σε εμφύλιο πόλεμο με αυτό το μόρφωμα.


Ωστόσο δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό του καθώς παρομοίασε το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου με την ΔΗΜΑΡ του 2012 : «Έχουμε να αντιπαλέψουμε με δυνάμεις που διεκδικούν  το χώρο μας; Ναι και το 2012 είχαμε. Η ΔΗΜΑΡ τότε ήταν  και πολύ συμπαθητικό κόμμα, αλλά βλέπετε τις αμφιθυμίες, τις σκοπιμότητες. Αυτή η παλιά ΔΗΜΑΡ την οποία στήριξαν πίσω από το παραβάν στελέχη  μας στις ευρωεκλογές πήρε 1%. Λιγότερο από ότι πήρε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης. Δεν είναι αυτό ένα δίδαγμα για το τι σημαίνει η νέα ΔΗΜΑΡ; Είναι οι ίδιες νοοτροπίες και τα ίδια πρόσωπα λίγο- πολύ και δεν θέλω να σχολιάσω μια κλειστή ομάδα ανθρώπων, που χωρίς καμία 009-20010, και είναι μαζί πάλι, αλλά δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ένα κόμμα ιδιόκτητο, προσωπικό, του εκάστοτε προέδρου. Όταν λέμε ΠΑΣΟΚ, εννοούμε και δημοκρατική παράταξη βεβαίως, πάντα αυτό ήταν, ένας ενιαίος χώρος, τον οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου  το έφερε στο προσκήνιο της πολιτικής και είπε και μια κουβέντα που δεν έγινε κατανοητή ότι ούτε κληρονομείται ούτε τεμαχίζεται. Το ΠΑΣΟΚ δεν  είναι μονοκύτταρος οργανισμός για να πολλαπλασιάζεται με την αμοιβαδοποιησή του, είναι πολύ σύνθετος οργανισμός, με μνήμη, με διανοητικό κεφάλαιο, κοινωνικές, πολίτικες δυνάμεις», τόνισε.


Συμπλήρωσε επίσης: «Πολλοί διέσπασαν τα κόμματα τους στην Ελλάδα και επανήλθαν σε αυτά. Δεν ανήκω σε αυτούς, έχω βαθιά συνείδηση του τι σημαίνει παράταξη, δημοκρατική συνείδηση και ΠΑΣΟΚ, αλλά ο κόσμος είναι εχθρικός. Γι' αυτό είπα «πάταξον μεν, άκουσον δε», βρίστε, αλλά ακούστε, γιατί ξέρουμε. Γιατί έχουμε εμπειρία».


Και συνέχισε: «Δεν ασχολούμαι με το ερώτημα τι θα κάνει το μόρφωμα του κ. Παπανδρέου σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ- δημοκρατική παράταξη», για να καταλήξει λέγοντας: «Εμείς πάντα λέγαμε ότι η σωστή κυβέρνηση που μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.