ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριστικό: «Κίνημα - Δημοκρατών Σοσιαλιστών» το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου

16:18 - 03 Ιαν 2015 | Πολιτική
Οριστικό: «Κίνημα - Δημοκρατών Σοσιαλιστών» το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου
«Κίνημα - Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Αυτή είναι η ονομασία του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, όπως αναγράφεται στην ιδρυτική δήλωση που κατατέθηκε το Σάββατο στον Άρειο Πάγο . Έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο. Η επίσημη ανακοίνωση για το νέο κόμμα θα γίνει από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου το απόγευμα του Σαββάτου (17:30) σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη (στην Πειραιώς).

Την ιδρυτική δήλωση υπογράφουν 252 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Νίκος Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης και Μαριλένα Κοππά.


Εκπρόσωποι του νέου κόμματος θα είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Γιώργος Ελενόπουλος.


Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι «ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου» και προσθέτει πως «ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες».

Συμπληρώνει, δε, πως «από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό».

 

Εν τω μεταξύ, τις παραιτήσεις τους από το ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν χτες, Παρασκευή, ο πρώην γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Φίλιππος Σαχινίδης. Ο κ. Καρχιμάκης θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών. Κατά πληροφορίες υποψήφιοι θα είναι επίσης ο Θάνος Μωραΐτης στην Β' Αθηνών, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Χρήστος Αηδόνης και ο Βασίλης Οικονόμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:12 - 03 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.