ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δ. Σταμάτης: Οι πρακτικές Τσίπρα θυμίζουν την Β. Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν

15:21 - 04 Ιαν 2015 | Πολιτική
Δ. Σταμάτης: Οι πρακτικές Τσίπρα θυμίζουν την Β. Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν
Για κομματικοποίηση των μηχανισμών ελέγχου και των Ανεξάρτητων Αρχών κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, με αφορμή την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε σχεδιαζόμενη ενοποίησή τους.

«Τέτοιου είδους πρακτικές μόνο στη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί κανείς να συναντήσει», δήλωσε ο Δημήτρης Σταμάτης, με αφορμή την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι προτίθεται να ενοποιήσει και να ελέγξει προσωπικά όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις ανεξάρτητες Αρχές.

Χαρακτηρίζοντας «αντιδημοκρατικές» τις πρακτικές ελέγχου των ελεγκτικών μηχανισμών, ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία, σημειώνοντας πως ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά προτίθεται να κομματικοποιήσει και να κατευθύνει τη δράση όλων αυτών των μηχανισμών που από το Σύνταγμα και τους νόμους διαθέτουν αυτοτέλεια για να προστατεύουν από τις αυθαιρεσίες της πολιτικής εξουσίας.


Ο υπουργός Επικρατείας έστρεψε ξανά τα «πυρά» του προς τον ΣΥΡΙΖΑ,  με αφορμή νέες αναφορές του στελέχους του Β. Πριμικήρη για τη χρεοκοπία.


Πιο συγκεκριμενα ο κ. Σταμάτης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για «προπαγάνδα του τρόμου». Οπως ανέφερε«Πριν προλάβει να τελειώσει την ομιλία του ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο του κόμματός του, η απάντηση ήρθε από το στενό του συνεργάτη και υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πριμικήρη.

Σύμφωνα με τον οποίο δυο δρόμοι υπάρχουν: «Ο ένας της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και της κωλοτούμπας, που ποτέ δεν πρόκειται να ακολουθήσουν και ο δεύτερος της χρεοκοπίας. Ποιός, λοιπόν, νεκρανασταίνει το ζόμπι του Grexit; Ποιός τροφοδοτεί την προπαγάνδα του τρόμου; Ποιος αποκαλύπτει την ύπαρξη του σχεδίου Β’ για τη χώρα, που προσπαθεί να αποκρύψει ο κ. Τσίπρας;».


Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πριμικήρης σημειώνει ότι «Η δήλωση του κ. Σταμάτη επιβεβαιώνει πως ο ίδιος και το κόμμα του έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από την αλήθεια. Οι πολιτικές της κωλοτούμπας και της χρεοκοπίας είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά. Έχει ήδη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και η ΝΔ το μόνο που έχει να παρουσιάσει ως πρόγραμμά της είναι η συνέχιση του μνημονίου. Αιδώς Αργείοι».

«Ο κ. Πριμικήρης απλώς επιβεβαιώνει ότι στο δίλημμα κωλοτούμπα ή χρεοκοπία, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει χρεοκοπία», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη δίνοντας απάντηση στον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:27 - 04 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.