ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

F. Hollande: "Η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας να σεβαστεί τις δεσμεύσεις"

11:02 - 05 Ιαν 2015 | Πολιτική
F. Hollande: "Η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας να σεβαστεί τις δεσμεύσεις"
Σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter απέφυγε να πάρει θέση για τις ελληνικές εκλογές και αρκέσθηκε να δηλώσει πως η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας.

Αν και ερωτήθηκε επανειλημμένα και για το τι θα συμβεί με τις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ περιορίστηκε στην ακόλουθη δήλωση: "Αυτό είναι η Δημοκρατία. Οι πολίτες θα ψηφίσουν. Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Αναφορικά δε με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ εναπόκειται στην ίδια και μόνον σε αυτή να αποφασίσει για το θέμα αυτό", αμφισβητώντας ταυτόχρονα το ότι οι πληροφορίες που μετέδωσε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel για ενδεχόμενο "Grexit" απηχούν τις θέσεις της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Ερωτηθείς, δε, για την άνοδο της νέο – αριστεράς που αν και εμφανίζεται φίλο- ευρωπαϊκή αντιτίθεται στην λιτότητα ο Ολάντ είπε πως "Ελλάδα και Ισπανία έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα για να παραμείνουν στο ευρώ", με αποτέλεσμα να ανέλθουν αριστερές δυνάμεις που σε κάποιες περιπτώσεις είναι ριζοσπαστικές."Η Ευρώπη δεν μπορεί να εξομοιωθεί με την λιτότητα. Η Γαλλία έχει δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη, με τρόπο που δεν εμποδίζει τη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων", ανέφερε.

Τέλος, αποκάλυψε πως θα συναντηθεί την προσεχή Κυριακή με την γερμανίδα καγκελάριο προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης και τις γαλλογερμανικές σχέσεις.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 05 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.