ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Καλώ τον Σαμαρά σε δημόσιο, ανοιχτό διάλογο

16:06 - 05 Ιαν 2015 | Πολιτική
Τσίπρας: Καλώ τον Σαμαρά σε δημόσιο, ανοιχτό διάλογο
Απευθύνει κάλεσμα προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «να ανταποκριθεί σε έναν καθαρό και ανοιχτό δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο, σε εθνική εμβέλεια, μπροστά στον υπέρτατο κριτή μας: τον ελληνικό λαό».

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προσθέτει «Αυτό περιμένουν οι πολίτες, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα και οι αγωνίες τους για το μέλλον. Αυτό αρμόζει στη δημοκρατία μας. Και είναι χρέος όλων μας να ανταποκριθούμε».
«Οι εκλογές της 25ης του Γενάρη είναι ίσως οι κρισιμότερες στη σύγχρονη ιστορία του τόπου» και «ο ελληνικός λαός» που «μετά από 4 χρόνια ατέρμονων θυσιών, έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές για την επόμενη μέρα», απαιτεί «από όλους μας προτάσεις, επιχειρήματα δεσμεύσεις», «αντιπαράθεση προγραμμάτων και επιχειρημάτων» και όχι «μάχες χαρακωμάτων», «αντιπαράθεση μονολόγων και μονταρισμένων σποτ», «όχι καθημερινή καλλιέργεια φτηνών εντυπώσεων» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, σημειώνει:
«Ό,τι κι αν μας χωρίζει, έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία, απέναντι στη δημοκρατία να προσέλθουμε με ανοιχτά χαρτιά και με επιχειρήματα απέναντι στον ελληνικό λαό. Σε έναν δημόσιο διάλογο ανοιχτό, ειλικρινή. Αντίστοιχο τόσο του δημοκρατικού ήθους, όσο και της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Και ας αφήσουμε τον ελληνικό λαό να κρίνει ψέματα και αλήθειες. Να κρίνει το σωστότερο, το ωφελιμότερο για το μέλλον της πατρίδας».

Υπενθυμίζεται, πως την Παρασκευή 2 ιανουρίου, απαντώντας εμμέσως στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα για προεκλογικό debate ο κ. Σαμαράς είχε πει: «Εγώ διάλογο με υβριστές δεν κάνω και την πολιτική αθλιότητα δεν πρόκειται ποτέ να την νομιμοποιήσω. Με ποιούς να κάνω διάλογο; με τους υβριστές που δυόμισι χρόνια με λένε πουλημένο και προδότη; με τους εκβιαστές ή με τους συκοφάντες που μιλούσαν για κουμπαράδες».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:18 - 05 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.