ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα - Περιφέρεια

15:34 - 05 Ιαν 2015 | Πολιτική
Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα - Περιφέρεια
Το εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και…δεν έφτασε ποτέ μέχρι την Κυριακή, όπως αρχικά προβλεπόταν, προκάλεσε τη δυσφορία και τις διαμαρτυρίες πολλών συνέδρων και απλών κομματικών μελών- κάμποσα από τα οποία είχαν έλθει από την επαρχία- οι οποίοι επέκριναν την ηγεσία ότι τους επεφύλαξε υποτιμητικό ρόλο χειροκροτητή.

Στο γήπεδο του «ταε κβον ντο» προκλήθηκε έντονος εκνευρισμός από στελέχη και μέλη τα οποία με την δριμεία κριτική τους έφεραν σε δύσκολη θέση την ηγετική ομάδα, η οποία κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε το Σώμα των Συνέδρων, προκειμένου να πιεστούν οι ισχυρές εσωκομματικές τάσεις και να κλείσει αναίμακτα το ζήτημα των συμμαχιών, καθώς και της ένταξης στα ψηφοδέλτια, προσώπων με «βεβαρυμμένο», κατά ορισμένους, μνημονιακό παρελθόν.

 

Έστω κι έτσι πάντως, το κόμμα έχει τεθεί πλέον σε πυρετώδη εκλογική διάταξη, με μοναδική έγνοια να προβληθούν επαρκώς οι προγραμματικές του θέσεις, να συγχρονιστούν οι «παράφωνοι» που θαμπώνουν το στίγμα προς την κοινωνία και να ανοίξουν τα ψηφοδέλτια- των οποίων η κατάρτιση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη- στην κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, ώστε να αποκτήσουν δημοκρατικό βάθος.

 

Δεδομένης της αθρόας συμμετοχής, η Επιτροπή ψηφοδελτίων, υπό τον πρόεδρο Α. Τσίπρα, τον γραμματέα Δ. Βίτσα και τους Π. Λαφαζάνη, Τ. Κορωνάκη, , Π. Κουρουμπλή και Θ. Δρίτσα, καλείται να διεκπεραιώσει ένα δυσανάλογα βαρύ έργο.

 

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, η μοναδική βεβαιότητα για το Επικρατείας, βρίσκεται στο πρόσωπο του εκπροσώπου Π. Σκουρλέτη, ενώ δεν αποκλείεται και η μετακόμιση του Γ. Δραγασάκη, παρά την επιθυμία του να παραμείνει στην έδρα της Β΄ Αθήνας. Επικουρικά, εμφανίζονται τα ονόματα των Δ. Βίτσα και Μ. Γλέζου, ο οποίος πάντως επιμένει να εκλεγεί στις Κυκλάδες, ενώ εκκρεμεί η τοποθέτηση μιας ή δύο γυναικών στην πρώτη εκλόγιμη πεντάδα.

 

Κύκλοι της Κουμουνδούρου, θεωρούν βέβαιη την ένταξη στα ψηφοδέλτια των Μ. Μπόλαρη και Θεοδώρας Τζάκρη, ενώ με σκοπό την προσέλκυση πολιτών που ενδεχομένως να δελεάζονται από την παρουσία του Γ. Παπανδρέου, στα ψηφοδέλτια θα συμμετάσχουν και πρόσωπα από τις κεντροαριστερές πολιτικές κινήσεις «Πράττω», «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη και «Αριστερή Προοπτική».

 

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι νυν βουλευτές θα θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα. Από κει και πέρα, στην Α΄ Αθήνας φαίνεται να προστίθενται τα ονόματα των: Άννας Φιλίνη, Δέσποινας Σπανού, του υποψήφιου για τον Δήμο, Γ. Σακελλαρίδη, του διευθυντή της «Αυγής» Ν. Φίλη, του συνταγματολόγου Ν. Μπελαντή, του παραγωγού, Σ. Ελληνιάδη και των Χ. Στάϊκου και Το Κορωνάκη.

 

Για την «ανθρωποβόρα» Β΄ Αθηνών ακούγονται τα ονόματα των: Ν. Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, Σόφης Παπαδόγιαννη, Γ. Μπαλάφα, Κ. Πουλάκη, Ο. Βουδούρη, Α. Μωυσίδη, Κ. Ζαχαριάδη, Χ. Μπατσή, Κ. Ήσυχου και Γ. Τόλιου.

Στην περιφέρεια Αττικής θα κατέβουν, οι: Α. Καλύβης, Β. Πριμηκήρης και ο (ηθοποιός), Π. Σκουρολιάκος.

Στην Α' Πειραιά οι :Ελένη Σταματάκη, Σ. Λεουτσάκος και Π. Γεωργόπουλος και στη Β’ Πειραιά η Λία Φράγκου.

Στη Θεσσαλονίκη θεωρούνται βέβαιοι, οι :Τριαντάφυλλος Μυταφίδης, Ρία Καλπακάκου, Α. Μπένος, Κική Μάλαμα και Χ. Λάσκος.

Στην περιφέρεια, μέχρι στιγμής, έχουν κλείσει οι υποψηφιότητες των : Δ. Γιαλαμά (Λάρισα), Ζ. Ζάννα και Χ. Γιαννούλη (Πιερία) Γ. Κολοβού (Αιτωλοακαρνανία), Θ. Παραστατίδη (Κιλκίς), Η. Ιωαννίδη (Καβάλα), ,Λ. Τσέλη (Έβρος), ενώ στο Ηράκλειο θα είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σ. Βαρδάκης και στα Χανιά ο δικηγόρος Αντ. Μπαλωμενάκης.

Από τον χώρο των πανεπιστημιακών «παίζουν» τα ονόματα των καθηγητών: Γ. Κουζή, Γ. Μυλόπουλου και Α. Καζάκου.

 

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.