ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Συμπράττουν" στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι

17:07 - 07 Ιαν 2015 | Πολιτική
"Συμπράττουν" στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ίδιο ψηφοδέλτιο, συμφωνα με δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια με τους Οικολόγους Πράσινους πορευτήκαμε μαζί σε όλα τα κινήματα και τα μέτωπα πάλης για τη προστασία του περιβάλλοντος στην πατρίδα μας. Τώρα ήρθε η στιγμή, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στο ίδιο ψηφοδέλτιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «ιστορική και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το κόμμα που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Ευρωπαίους Πράσινους».

«Πρόκειται, λοιπόν, για μια συνεργασία που διευρύνει τόσο τη δυναμική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης στην Ελλάδα, όσο, όμως, και το δρόμο για αναγκαίες συμμαχίες στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας.

Απ' την πλευρά του ο Γιάννης Τσιρώνης των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε πως στόχος είναι «να βοηθήσουμε σ΄ αυτή τη συμμαχία για να αλλάξει επιτέλους η μοίρα αυτού του τόπου. Για να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση, αυτό το καθεστώς, το οποίο δεν καταστρέφει μόνο το περιβάλλον –το οποίο θεωρούσε πολυτέλεια- αλλά καταστρέφει και τις κοινωνικές σχέσεις και τους ίδιους τους ανθρώπους. Δεν μπορεί η Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί και η Ευρώπη να συνεχίσει σ΄ αυτή την κατεύθυνση. Η Ελλάδα σ΄ αυτή την κατεύθυνση οδηγείται αναπόφευκτα στην κατάρρευση, οδηγείται στην ξενοφοβία και τον φασισμό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.