ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πρέπει οι αγορές να φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτάται το CNBC

14:52 - 08 Ιαν 2015 | Πολιτική
«Πρέπει οι αγορές να φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτάται το CNBC
Οι ανησυχίες μεταξύ των αγορών και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ελλάδα αυτό τον μήνα είναι διαδεδομένες, αλλά υπάρχουν διαφωνίες για τον βαθμό της οικονομικής και πολιτικής αστάθειας που θα μπορούσε να εξαπολύσει το κόμμα αυτό που τάσσεται κατά της λιτότητας, αναφέρει το CNBC.

Οι αγορές είναι νευρικές για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τις οποίες θα μπορούσε να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν παραμείνουν αμετάβλητες οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις.

 

Η Tina Fordham, επικεφαλής πολιτικής ανάλυσης της Citi, δήλωσε στο CNBC ότι οι ανησυχίες για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερβολικές.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις τους τελευταίους 18 μήνες και είναι πιθανό να είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να δυσκολευτεί να σχηματίσει κυβέρνηση», ανέφερε.

 

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει σαφές πως το 2015 δεν είναι 2012 (με τη φημολογία ότι η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ), η Ελλάδα είναι πολύ πιο σταθερή τώρα», δήλωσε η Fordham.

 

Η Ελλάδα είναι πιο σταθερή οικονομικά τώρα από ό,τι ήταν το 2012, μετά από συνεχείς διασώσεις ύψους 240 δισ. ευρώ και την εφαρμογή αυστηρών περικοπών από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, τα μέτρα μείωσης του κόστους έχουν αποδειχθεί πολύ αντιδημοφιλή και έχουν βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει ψηφοφόρους.

 

Η Fordham πρόσθεσε πως η μεγαλύτερη επίπτωση από μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν «μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.