ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια υποσχέθηκε ο Α. Τσίπρας σε παλαίμαχους της ΑΕΚ

16:06 - 08 Ιαν 2015 | Πολιτική
Γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια υποσχέθηκε ο Α. Τσίπρας σε παλαίμαχους της ΑΕΚ
Δέσμευση ότι θα στηρίξει το αίτημα της ΑΕΚ να αποκτήσει ποδοσφαιρικό γήπεδο αντάξιο της ιστορίας της και στην φυσική της έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια, ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας.

 "Η ΑΕΚ, η ομάδα της προσφυγιάς και των λαϊκών στρωμάτων, δικαιούται νέο γήπεδο σύγχρονων προδιαγραφών στην ιστορική της έδρα" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος σε αντιπροσωπεία παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που τον επισκέφτηκε στην Κουμουνδούρου.


Χωρίς να παραλείψει τις αιχμές προς την πλευρά του σημερινού προέδρου του ιστορικού Σωματείου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε αναλυτικά: «Τα αθλητικά σωματεία της χώρας πρέπει να διαθέτουν εγκαταστάσεις αντάξιες της ιστορικής τους διαδρομής και της κοινωνικής τους προσφοράς. Είναι γνωστό ότι η ιστορική ΑΕΚ, μετά την κατεδάφιση του γηπέδου της και την απόσυρσή του από τον φάκελο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, για την οποία οι υπεύθυνοι βρίσκονται στο απυρόβλητο, έμεινε άστεγη.


Η ΑΕΚ δικαιούται να αποκτήσει νέο, σύγχρονων προδιαγραφών γήπεδο στην ιστορική της έδρα και στο φυσικό της χώρο, αντάξιο του μεγέθους και της προοπτικής της κι ενταγμένο αρμονικά σε ένα αναβαθμισμένο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον».


Αναφερθείς στο εκρηκτικό κλίμα και τα επεισόδια που επαναλαμβάνονται όλο και συχνότερα με αφορμή την κατασκευή του γηπέδου,  ανακοίνωσε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει άμεσα, μετά τις εκλογές, πολιτική πρωτοβουλία, ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς αλλά και οι φορείς εκπροσώπησης της ΑΕΚ, με στόχο να επικρατήσει γόνιμος διάλογος και κλίμα συνεργασίας».


Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι «από κοινού θα βρεθεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ώστε και το δίκαιο αίτημα του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στη φυσική της έδρα να υλοποιηθεί και η πόλη και το περιβάλλον να προστατευθεί και κυρίως να υπάρξει ειρήνη στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας.


Η ΑΕΚ κατεξοχήν ομάδα της προσφυγιάς και των λαϊκών στρωμάτων, δεν ανήκει στον εκάστοτε επιχειρηματία που διοικεί τη ΠΑΕ. Ανήκει στο λαό που την υποστηρίζει.


Και εμείς ως υποχρέωση να ανταποκριθούμε στο πόθο του λαού της για γήπεδο στη φυσική της έδρα θα εργαστούμε. Με δέσμευση και όραμα να απελευθερώσουμε το ποδόσφαιρο από τη στενή σφαίρα επιρροής επιχειρηματικών συμφερόντων, από τη βρωμιά και τη διαφθορά που το πνίγουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.


Με καλή θέληση και συνεννόηση απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, χωρίς ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε τον τρόπο να γίνει πράξη η επιθυμία του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στην ιστορική της έδρα», κατέληξε.


Λ. Νικολάου: Σαφής και ειλικρινής θέση


Από την πλευρά του ο Λάκης Νικολάου εκ μέρους των παλαιμάχων της ΑΕΚ χαρακτήρισε «σαφή και ειλικρινή» τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο.


Ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παρέμβει στη στάση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα πάντα με τον Λ. Νικολάου, τους είπε ότι «ο Δήμος είναι μια ανεξάρτητη αρχή και δεν μπορεί να επέμβει στον τομέα αυτό -και το βρίσκουμε λογικό», αναγνώρισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων».


Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια, υποστήριξε πως δεν χωρά αντιπαράθεση και οι δύο πλευρές δεν πρέπει να φθάνουν στα άκρα: «Προσφυγή απέναντι στον ψηφισμένο νόμο, ανεξάρτητα αν ψηφίστηκε ή όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν παράλογη, όπως παράλογη είναι και η δική μας «συμπεριφορά», που φθάνουμε στα άκρα θέλοντας το δίκιο μας, γιατί είναι δίκιο το αίτημά μας».


Στη συνάντηση συμμετείχαν οι παλαίμαχοι άσοι των γηπέδων Θωμάς Μαύρος, Ντούσαν Μπάγιεβιτς, Λάκης Νικολάου, Στέλιος Σεραφείδης, Στέλιος Μανωλάς και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι Αλέκος Φλαμπουράρης  Γιώργος Πάντζας και ο Τζούλιος Συναδινός συντονιστής του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:46 - 08 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.