ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρωμα γυναίκας και νέοι στα κατά 55% ανανεωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ

16:01 - 09 Ιαν 2015 | Πολιτική
Άρωμα γυναίκας και νέοι στα κατά 55% ανανεωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ
Ανανεωμένα κατά 55% είναι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία γυναικών και των νέων . Τους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενέκρινε σε συνεδρίαση υπό τον Αντώνη Σαμαρά η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.

 

Όπως σημείωναν κύκλοι του κόμματος στα ψηφοδέλτια :

  • Εντάσσονται άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρόσφατα έδωσαν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, γνωρίζουν καλά τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας.
  • Εντάσσονται άνθρωποι των Επιμελητηρίων και Επιστημονικών Συλλόγων, άνθρωποι της αγοράς, που ξέρουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες της πραγματικής Οικονομίας, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η τόνωση της απασχόλησης, που έχουν ήδη ξεκινήσει.
  • Εντάσσονται άνθρωποι του πνεύματος και των επιστημών, που μπορούν να συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση και τη διασφάλιση μιας καλύτερης επόμενης μέρας.
  • Εντάσσονται άνθρωποι από άλλους πολιτικούς χώρους, που προτάσσουν τη διασφάλιση της παρουσίας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και εκφράζουν την αμφίπλευρη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας.


Σύμφωνα με τις λίστες ο Πρωθυπουργός είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία και στη Β' Θεσσαλονίκης, θέλοντας να συμβολίσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα. Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης.


Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής ονόματα σε ορισμένες περιφέρειες: Στη Β' Αθηνών ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας (που μετακόμισε από την Κέρκυρα, όπου υποψήφια είναι Αντζελα Γκερέκου), ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης (ήταν στο Επικρατείας το 2012), ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, η πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου που μετακόμισε από τα Γιάννενα, η Ντόρα Πάλλη, κόρη της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, η υποψήφια ευρωβουλευτής Ζωή Ράπτη, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Δημοσθένης Δαββέτας.


Επίσης, υποψήφιοι στη Β' Αθηνών είναι οι: Κακλαμάνης Νικήτας, Κεφαλογιάννη Όλγα, Κικίλιας Βασίλης, Μανώλης Μαυρομμάτης, Φωτεινή Πιπιλή, Θανάσης Πλεύρης.


Στην Α' Αθηνών, επιστρέφει η Ντόρα Μπακογιάννη από το Επικρατείας, ενώ αποχώρησε μετά από 18 χρόνια συνεχούς κοινοβουλευτικής παρουσίας, ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος. Ένα από νέα πρόσωπα είναι ο οννεδίτης Βασίλης Φοίβος Αξιώτης.

Μοναδικός  γρίφος παραμένει στη Ν.Δ. η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Σύμφωνα πάντως με τελευταίες πληροφορίες, από το Επικρατείας κόπηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν κυρίως από τον χώρο του «καραμανλικού μπλοκ», ο Γ. Χατζημαρκάκης.  Ο λόγος; Ως ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στον Κώστα Καραμανλή και στην κυβέρνησή του το 2010, όταν η χώρα μπήκε στην περιπέτεια των Μνημονίων. 

 

Επισήμως το ψηφοδέλτιο θα παρουσιαστεί την Δευτέρα αλλά όπως ήδη ανακοινώθηκε επικεφαλής τίθεται ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θόδωρος Φορτσάκης.


Δείτε αναλυτικά τη λιστα

Τελευταία τροποποίηση στις 21:14 - 09 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.