ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: "Θα απελευθερώσουμε τον αγρότη από την άδικη φορολογία"

16:51 - 10 Ιαν 2015 | Πολιτική
Τσίπρας: "Θα απελευθερώσουμε τον αγρότη από την άδικη φορολογία"
Η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση αν δεν στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή και οι άνθρωποι του μόχθου, υποστήριξε στην ομιλία του στην Αργολίδα.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ γιατί φορολογεί το μέσο παραγωγής του αγρότη και θα ορίσει αφορολόγητο στους αγρότες τα 12.000 ευρώ και θα ρυθμίσει τα κόκκινα δάνεια, ώστε να πάψουν, όπως είπε, οι αγρότες να κινδυνεύουν να χάσουν τα χωράφια και τα σπίτια τους.
Υπογράμμισε δε, ότι οι φοβέρες του κ. Σαμαρά δεν πιάνουν, γιατί ο λαός γνωρίζει πως αν συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων η Ελλάδα θα γίνει χώρα αποικία, χωρίς παραγωγή, χωρίς αγρότες και χωρίς μέλλον.
Επιπλέον, επεσήμανε πως η Ευρώπη βρίσκεται σ' ένα κρίσιμο σταυροδρόμι κι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για κούρεμα του Ελληνικού χρέους ανέφερε ότι, «το κούρεμα του χρέους είναι απαραίτητο να γίνει για να υπάρχει βιώσιμη εξέλιξη και προοπτική για όλη την Ευρώπη. Είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη. Το κρίσιμο ζήτημα είναι αν θα γίνει με νέα μέτρα αποτυχημένης λιτότητας, ή με μέτρα αναπτυξιακής προοπτικής».

Αυτό είπε διακυβεύεται στις 25 Γενάρη κι όσον αφορά το μνημόνιο, δεν θα το καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο λαός το βράδυ των εκλογών.

Η περιοδεία στην Αργολίδα συνεχίζεται με επίσκεψη στο Ναύπλιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.