ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλ.Τσίπρας: "Κουνάμε το μαντήλι στον Πρωθυπουργό- Το ρεύμα της νίκης μεγαλώνει"

00:24 - 12 Ιαν 2015 | Πολιτική
Αλ.Τσίπρας: "Κουνάμε το μαντήλι στον Πρωθυπουργό- Το ρεύμα της νίκης μεγαλώνει"
Από την Καλαμάτα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών και μαζί με αυτόν ο ελληνικός λαός, η δημοκρατία και η αξιοπρέπεια, εξαπολύωντας προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τις εξαγγελίες του, καθώς και για την κινδυνολογία που στόχο έχει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το απόγευμα της Κυριακής σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα, με βάση τη θέση ότι ο κ. Σαμαράς έχει αλλάξει τακτική, «αφού είδε ότι δεν κερδίζει τίποτα παριστάνοντας τον μπαμπούλα και φοβερίζοντας τον κόσμο», ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «το γύρισε στις γνώριμες για εκείνον κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις».

Παράλληλα έκανε λόγο για απομόνωση του κ. Σαμαρά σε όλη την Ευρώπη καθώς όπως είπε δε μπορεί να πείσει κανέναν με τις ανόητες φοβέρες περί Grexit, αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός επένδυσε σε τρία πράγματα: Στην φυγή καταθέσεων, στο Grexit, στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος. Και τα τρία δεν στρέφονταν μόνο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονταν ενάντια στην οικονομία και στη χώρα και είχαν σκοπό να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της χώρας.

Χαριτολογώντας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «μιας και είμαστε στην Καλαμάτα, μπορούμε να θυμηθούμε το δημοτικό τραγούδι: "Φέρε μου ένα μαντίλι να δέσω στο λαιμό". Και πριν το δέσουμε να αποχαιρετίσουμε με καλαματιανό μαντίλι τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία σημειώνοντας ότι δεν είναι κάποιος εγωιστικός στόχος, ενώ δεσμεύθηκε ότι σε αντίθεση με τα αυτοδύναμα κόμματα εξουσίας του παρελθόντος, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να μοιραστεί ευθύνες. 

Επιπλέον, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά σε ορισμένα σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής, η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου, εγγυήθηκε τις σύνταξεις των αγροτών και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή, μέσω της τράπεζας επενδύσεων. Εγγυήθηκε επίσης ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και χωραφιού, λέγοντας ότι «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σπίτι δεν θα περάσει στα χέρια τραπεζίτη».

Μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε για μια πολιτική κάθαρσης και δικαιοσύνης, που όπως είπε: «Θα απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διαπλοκής, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη εντοπίσει και να καθίσει στο σκαμνί τους αυτουργούς των σκανδάλων και της διαφθοράς», αναφέροντας ότι η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις άδειες λειτουργίας των ΜΜΕ από την αρχή και θα ελέγξει την χρηματοδότησή τους, θα βάλει τέλος στις φωτογραφικές ρυθμίσεις και θα επιβάλλει διαφάνεια παντού, ενώ θα διεκδικήσει αποζημίωση του δημοσίου από τις αμαρτωλές συμβάσεις, ώστε να τελειώσει μια για πάντα το πελατειακό κράτος.

"Πολιτική χυδαιότητα η στάση του Πρωθυπουργού με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία"

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στον κ. Σαμαρά με αφορμή την στάση του στο θέμα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός «έφτασε στο τελευταίο σκαλοπάτι στη σκάλα του τρόμου, τις τελευταίες μέρες», καθώς «εκανε στοιχείο της προπαγάνδας του το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία» και χρησιμοποίησε τη γαλλική τραγωδία ως επιχείρημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πολιτική χυδαιότητα, σε όλο της το μεγαλείο» και για «ακροδεξιό παραλογισμό σε όλο του το βάθος» και γι' αυτό, πρόσθεσε, «ήδη τον πνίγει το κύμα κατακραυγής από γαλλικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ώρα πια σε όλη την Ευρώπη ξέρουν τι σημαίνει «πολιτική άποψη Σαμαρά» και «πολιτική ηθική Σαμαρά».

Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις δολοφονικές ενέργειες, εκφράζοντας την πιο αποφασιστική συμπαράσταση στο γαλλικό λαό, σημειώνοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμιά ταλάντευση, ο εξτρεμισμός, που απαντά με βία στη διαφορετικότητα, βάζει στη θέση του διαλόγου τα όπλα και στη θέση της διεκδίκησης για υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα το έγκλημα, είναι απόλυτα καταδικαστέος.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ασφάλεια της Ελλάδας επιτάσσει την προάσπιση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Επιτάσσει το σεβασμό κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Επιτάσσει να δουλέψουμε για μια νέα ολοκληρωμένη στρατηγική της διεθνούς κοινότητας για την ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική. Για μια νέα ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών κυμάτων», σημείωσε ο ίδιος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.