ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσα θα ξοδέψουν οι υποψήφιοι ανά περιφέρεια

13:38 - 12 Ιαν 2015 | Πολιτική
Πόσα θα ξοδέψουν οι υποψήφιοι ανά περιφέρεια
Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο βουλευτή ανά κάθε εκλογική περιφέρεια.

 

Το υψηλότερο όριο παρουσιάζει η Β' Αθηνών με 138.000 ευρώ.
Επίσης, κοινοποιήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων ανά εκλογική περιφέρεια και δήμο και ο αριθμός των εκλογέων σε κάθε εκλογικό τμήμα.

- Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm, οι εκλογείς μπορούν να μάθουν τον κωδικό του εκλογικού διαμερίσματος, στο οποίο ψηφίζουν.

Σε ό,τι αφορά τους ετεροδημότες, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εκλογική νομοθεσία (π.δ. 26/2012, αρθ. 96), δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι εκλογείς για τους οποίους δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός 40 εκλογέων, στην εκλογική περιφέρεια που ανήκουν. Δηλαδή οι εκλογείς αυτοί, θα ψηφίσουν στον τόπο εγγραφής/καταγωγής τους.

- Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm οι εκλογείς μπορούν να πληροφορηθούν εάν θα ψηφίσουν σαν ετεροδημότες.

  • Δείτε εδώ τον αναλυτικό πίνακα με τις επιτρεπόμενες χρηματικές δαπάνες, ανά περιφέρεια
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.