ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπε ο Α. Τσίπρας στο twitter

23:08 - 14 Ιαν 2015 | Πολιτική
Τι είπε ο Α. Τσίπρας στο twitter
Απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων που του έθεσαν οι πολίτες μέσω twitter έδωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει συνεντεύξεις ακόμη και όταν γίνει Πρωθυπουργός. Ωστόσο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα συνεχίσω να δίνω συνεντεύξεις, όχι σε γλάστρες όπως έκανε ο Πρωθυπουργός στη ΝΕΡΙΤ».


Σχολίασε την άρνηση του κ. Σαμαρά να έρθει αντιμέτωπος σε ένα debate μαζί του ισχυριζόμενος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον ορθό λόγο που έρχεται αντιμέτωπος με έναν λόγο μεταφυσικό που μας γυρνάει στον μεσαίωνα.


Απηύθυνε κάλεσμα στους νέους να ψηφίσουν λέγοντας πως  πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ψήφος τους δεν είναι μια απλή διαδικασία, αλλά είναι το μόνο βόλι που τους έχει μείνει στο όπλο τους.


Ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τη διαφθορά, έκανε λόγο για θεσμοθέτηση της διοικητικής δομής ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να περάσουν στην ευθύνη του Πρωθυπουργού.


Υποστήριξε δε πώς η κυβέρνηση και η τρόικα δεν είχαν πραγματικά την πρόθεση να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο.


Για το ζήτημα της φορολογίας είπε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα. Έκανε λόγο για διεύρυνση της φορολογικής βάσης, υποστηρίζοντας ωστόσο πως δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές και δεν θα υπάρξει υπερφορολόγηση.


Για τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης είπε πως έχει στόχο να τον μειώσει, αλλά διευκρίνισε πως δεν μπορεί να τον καταργήσει.


Επίσης  υπογράμμισε πως είναι λανθασμένο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση οι πολίτες δεν θα πληρώνουν καθόλου φόρους.


Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, ενώ σχολιάζοντας την επίσκεψη του Μαριάνο Ραχόι στην Αθήνα, είπε πως «η Δεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας έχει χρεοκοπήσει πολιτικά με τους πλειστηριασμούς».


Όσον αφορά στο ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως το ελληνικό δημόσιο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα  με τους υπεράριθμους υπαλλήλους αλλά  πρόβλημα δυσλειτουργικότητας.


«Σε συνθήκες απαξίωσης του ρόλου του Κράτους, δεν μπορείς να φτιάξεις ένα καλύτερο Δημόσιο» είπε.


Σε ερώτηση για τον διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος απάντησε πως είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός της σχέσης Κράτους - Εκκλησίας.

«Πιστεύω στον διακριτό τους ρόλο» σχολίασε.


Για το ζήτημα του μεταναστευτικού ο κ. Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως πιστεύει στην ευρωπαϊκή συνευθύνη για την επίλυση του μεταναστευτικού και ζήτησε την αντικατάσταση των κέντρων κράτησης και αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο 2»

 

Τέλος όσον αφορά την αστυνομία, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το κόμμα του στοχεύει σε συνολική μεταρρύθμιση της Αστυνομίας.


«Θέλουμε καλύτερη αστυνόμευση αλλά δεν θέλουμε αστυνομοκρατία. Οι αστυνομικοί είναι για να πολεμούν τη βία και την εγκληματικότητα αλλά όχι να δέρνουν τους διαδηλωτές», σημείωσε διευκρινίζοντας ότι: «Δε μιλήσαμε ποτέ για αφοπλισμό της αστυνομίας. Μιλήσαμε για αφοπλισμό των αστυνομικών που έρχονται σε επαφή με διαδηλωτές».


Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για «αναδιάρθρωση» των ΜΑΤ σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.