ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Schulz αποδομούν την εκστρατεία φόβου της ΝΔ

16:14 - 16 Ιαν 2015 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Schulz αποδομούν την εκστρατεία φόβου της ΝΔ
Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, πρόκειται για μία ακόμα δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου που προστίθεται στην αποδόμηση της εκστρατείας φόβου και ψεύδους της Ν.Δ..  

 

Επικαλούμενος τις δηλώσεις του Martin Schulz, σύμφωνα με τις οποίες «τα (μνημονιακά) μέτρα αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση και δεν επιβλήθηκαν» από τους Ευρωπαίους, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει με τη σειρά του ακριβώς το ίδιο, πως δηλαδή «Τα μέτρα λιτότητας αποτέλεσαν σαφή επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων».

Σημειώνει πως τα μέτρα λιτότητας «ήταν αποτέλεσμα της εθελουσίας και πρόθυμης συνεργασίας τους με τους πιστωτές. Ο μύθος της “υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης” καταρρέει».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως «οι συντάκτες των καταστροφικών μνημονίων της υποταγής στους πιστωτές δεν μπορούν παρά να εγγυηθούν μια επαχθέστερη συνέχεια τους. Μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβίζει παρά μόνο το μνημονιακό κατεστημένο, δεν είναι πρόβλημα αλλά ρεαλιστική λύση. Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για το αδιαπραγμάτευτο πρόγραμμά του υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας αποτελεί τη δημοκρατική προοπτική για να βρεθούμε στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της αξιοπρέπειας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.