ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλ. Τσίπρας: Τη μεσαία τάξη την έχει ήδη εξολοθρεύσει ο κ. Σαμαράς

18:00 - 17 Ιαν 2015 | Πολιτική
Αλ. Τσίπρας: Τη μεσαία τάξη την έχει ήδη εξολοθρεύσει ο κ. Σαμαράς
«Τη μεσαία τάξη την έχει ήδη εξολοθρεύσει με τις πολιτικές του ο κ. Σαμαράς και η τρόικα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του σήμερα στα Ιωάννινα, απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο οποίος σε σημερινή του συνέντευξη ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι η ΝΔ εξαντλείται «σε όσα αποθέματα φόβου και κινδυνολογίας» έχει και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να στηρίξει τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα. «Να στηρίξουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι με αξιοπρέπεια, ανεξάρτητα από το σε ποιον πολιτικό χώρο βρισκόντουσαν μέχρι χθες», συνέχισε.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε, τέλος, ότι το ρεύμα νίκης του κόμματος γίνεται μέρα με τη μέρα ποτάμι. Όπως είπε, «μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε ότι η αποφασιστικότητα του λαού μας να σταθεί όρθιος και να διεκδικήσει αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ανατραπεί».

 

«Αυτοδυναμία για χέρια λυμένα»

 

Μια «ολόκληρη» και «γενναιόδωρη» αυτοδυναμία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπας στην ομιλία στη γενέτειρά του την Άρτα, όχι από αλαζονεία, όπως είπε, αλλά για να λυθούν τα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, πάνω σε αυτό που αποτελεί κατά τον ίδιον την μόνη ρεαλιστική προσέγγιση: την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

 

Οι συντοπίτες του τον αποθέωσαν στην υποδοχή, ώστε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ανέβασε» στο twitter σχετικές φωτογραφίες. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων είπε:

 

«Ζητάμε από τον ελληνικό λαό λίγες μέρες, λίγες ώρες πριν την κάλπη να ψηφίσει με την καρδιά και την ψυχή του. Και του ζητάμε να μας δώσει μία ευκαιρία ολόκληρη όχι μισή, απλόχερα χωρίς τσιγκουνιές. Έδωσε και στο παρελθόν ολόκληρη ευκαιρία πολλές φορές. Και στον Σημίτη και στον Καραμανλή και στο Γιώργο Παπανδρέου και στον Σαμαρά. Τώρα ήρθε η ώρα να δώσει και την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Αριστερά και να μας δώσει την δυνατότητα, όχι να φέρουμε την ρεβάνς της ιστορίας αλλά να ενώσουμε δυνάμεις».

 

«Απλώνουμε το χέρι σε κάθε πολίτη δεξιό και αριστερό όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό για να ξαναγίνουμε μία ευρωπαϊκή χώρα με αξιοπρέπεια γιατί τα 2,5 τελευταία χρόνια έχουμε χάσει και την ιδιότητα της ισοτιμίας στη Ευρώπη και την αξιοπρέπεια.

 

Απαντάμε σε όσους λένε ότι ζητάμε αυτοδυναμία όπως ζητούσαν άλλοι στο παρελθόν.

 

Τους απαντάμε: Εμείς δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Εμείς ζητάμε να έχουμε εκείνη την πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να έχουμε τα χέρια μας λυμένα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους πάνω στην στρατηγική που έχουμε εξαγγείλει εδώ και χρόνια και που δικαιώνεται σήμερα στην Ευρώπη ως η μόνη ρεαλιστική που μπορεί να δώσει διέξοδο από την κρίση. Να έχουμε τα χέρια λυμένα και κανένας από τις δυνάμεις του χθες να μας βάλει τρικλοποδιά.

 

Σας ζητούμε να δώσετε ολόκληρη την ευκαιρία με το χέρι στην καρδιά. Την άλλη Κυριακή σας καλούμε να δώσετε δύναμη στην Ελλάδα και να δώσετε μία ευκαιρία στην ελπίδα».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:12 - 17 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.