ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ελληνικός λαός δεν θα βγάλει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Αντ. Σαμαράς

12:03 - 18 Ιαν 2015 | Πολιτική
Ο ελληνικός λαός δεν θα βγάλει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Αντ. Σαμαράς
Αισιόδοξος ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η πρώτη δύναμη στις εκλογές εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1, εξηγώντας ότι θα ήταν παράδοξο να βγάλει ο ελληνικός λαός πρώτο ένα κόμμα «που κάνει ό,τι μπορεί για να μας φέρει σε σύγκρουση με τους εταίρους μας».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι «ο Έλληνας πολίτης θα αφήσει ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις περίεργες αντιευρωπαϊκές και τριτοκοσμικές ιδεοληψίες του να εκλεγεί κυβέρνηση, να κάνει τους Έλληνες πειραματόζωα».

 

Μάλιστα, τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι αυτός ο οποίος απέκλεισε κάθε μετεκλογική συνεργασία και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΠΟΤΑΜΙ και με τον κ. Παπανδρέου και ο οποίος απηύθυνε πρόσκλησή σε ποιούς; Στο ΚΚΕ και στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είναι αν θέλετε, δύο κατ’ εξοχήν αντιευρωπαϊκά κόμματα».

 

Όσον αφορά στην άρνησή του να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι δεν κάνει απευθείας διάλογο με υβριστές.

 

Ακόμη ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια και αδιαφορεί για το τι λένε οι σύμμαχοι της χώρας. «Καλός διαπραγματευτής είναι εκείνος που βγάζει τη χώρα του από την ανάγκη νέων δανεικών. Όχι αυτός που παίζοντάς το ψευτοπαληκαράς, δημιουργεί ελλείμματα και ύστερα πάει και τσακώνεται με το δανειστή του», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Σου ρίχνουν κάθε τόσο και ένα "λεφτά υπάρχουν", έχουν φτιάξει ένα πρόγραμμα "λίστα γάμου» για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα. Και επειδή δεν θέλουν να δουν τον κίνδυνο, σαν τη στρουθοκάμηλο, βάζουν το κεφάλι μέσα στην άμμο και κάνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα», συνέχισε.

 

Εξάλλου εμφανίστηκε βέβαιος ότι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου μπορεί να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές, ώστε να τελειώσει το μνημόνιο. «Συμφωνία 7,2 δισ. για να πληρώσουμε άμεσες υποχρεώσεις που έχουμε από τον Μάρτιο και μετά. Χωρίς τα 7,2 δισ. θα πρέπει κανείς να βάλει χέρι στις καταθέσεις των πολιτών. Εγώ αυτό δεν θα το επιτρέψω ποτέ να γίνει», ξεκαθάρισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.