ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

B. Παπανδρέου: "Κολοβό" το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

20:51 - 23 Νοε 2006 | Πολιτική
«Kολοβό» χαρακτηρίζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Βάσω Παπανδρέου, η οποία παράλληλα επισημαίνει ότι το τελευταίο περιλαμβάνει «γενναίες» ελαφρύνσεις για τους έχοντες και κατέχοντες και ψίχουλα ή επιβαρύνσεις για τους πολλούς.

Ειδικότερα σύμφωνα με την υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ:

Με την προτεινόμενη «μεταρρύθμιση» τα οφέλη που προκύπτουν είναι :

Για εισοδήματα μέχρι 13.000 ευρώ το όφελος είναι μηδενικό.

Για εισοδήματα μέχρι 23.000 ευρώ επιβάρυνση.

Για εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ μικρή ελάφρυνση.

Για μεγαλύτερα εισοδήματα υπάρχει πραγματική ωφέλεια.

 

Ακόμη και για τους έγγαμους με τέκνα το όφελος είναι μηδενικό για τους χαμηλόμισθους οικογενειάρχες και αντιστρόφως ανάλογο για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα.

Η ρύθμιση για την κατάργηση της έκπτωσης του 1,5 % αδικεί τους μισθωτούς και συνταξιούχους από τους οποίους ο φόροςπαρακρατείτε μέχρι και 18 μήνες νωρίτερα.

Θετικά αλλά ανεπαρκή είναι τα μέτρα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ολίγων διευρύνεται με τους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ) και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα, ποτά και τσιγάρα. Με τους φόρους αυτούς που ανέρχονται σε τουλάχιστον 200 ευρώ επιβαρύνονται αναλογικά πολύ περισσότερο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Οι όποιες δηλαδή φορολογικές ελαφρύνσεις έχουν ήδη προεισπραχθεί πολλαπλάσια.

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση καταθέτει μισό νομοσχέδιο που ετοίμαζε για πολλούς μήνες. Κι αυτό γιατί στο άλλο μισό περιέχονται επιπλέον δώρα στους έχοντες και κατέχοντες.

Οι ρυθμίσεις για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας (ΚΒΣ) είναι άτολμες διαιωνίζοντας την ταλαιπωρία επιπλέον πολιτών και επιχειρήσεων.

Ενώ η Βουλή συζητεί τον προϋπολογισμό του 2007 η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να δηλώσει πιο είναι το κονδύλι της «φορολογικής μεταρρύθμισης»

Η προχειρότητα και η αδιαφάνεια δεν έχει προηγούμενο.

Η κυβέρνηση ζει την εικονική πραγματικότητα και οι πολίτες την καθημερινή σκληρή πραγματικότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.