ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Στη μάχη για τα μάτια και την τσέπη των «νοικοκυραίων»

01:00 - 19 Ιαν 2015 | Πολιτική
ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Στη μάχη για τα μάτια και την τσέπη των «νοικοκυραίων»
Με στόχο να απευθυνθούν στη μεσαία - όση έχει μείνει - τάξη φουλάρουν τις μηχανές οι δύο μονομάχοι. Από τη μια ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να αποδομήσει τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου, κι έντονης αμφιβολίας για τα όσα ισχυρίζεται η άλλη πλευρά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εμφανιστεί εγγυητής της παραγωγικής ανασυγκρότησης αλλά και της διασφάλισης της σταθερότητας.

Πάντως αισιόδοξος για τη νίκη εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Καλαμάτα εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι "μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν νέα μνημόνια", ενώ  υποστήριξε ότι "εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βολεμένων και του λόμπυ της δραχμής".

 

Η αναμέτρηση αφορά το μέλλον του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα της ΝΔ  και τόνισε "Η νίκη της ΝΔ την Κυριακή δεν αφορά μόνο την δική μας παράταξη αλλά όλους τους Έλληνες που θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ γιατί η απέναντι πλευρά μας οδηγεί στην σύγκρουση με την Ευρώπη".

 

"Θέλουν να σώσουν τα προνόμια των βολεμένων, των συνδικαλιστών τύπου Φωτόπουλου. Αυτό όμως που κυρίως αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα συμφέροντα του λόμπι της δραχμής" επισήμανε και πρόσθεσε 'Στις 25 Ιανουαρίου λοιπόν δεν αναμετρώνται δύο προτάσεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις, έχει ασυναρτησίες, ενώ εμείς θέλουμε να γίνει η Ελλάδα μία χώρα φυσιολογική που δεν θα την πνίγουν τα ελλείμματα και τα χρέη. Το τί θα γίνει θα κριθεί από εσάς, έστω και με μία ψήφο γιατί όποιος πάρει έστω και μία ψήφο παραπάνω θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών. Εμείς θα σχηματίσουμε αμέσως κυβέρνηση".

 

Τέλος έκανε έκκληση να μην χαθεί ούτε μία ψήφος. "Μπροστά στην κάλπη ανεξάρτητα από το τί ψήφιζε ο καθένας στο παρελθόν ανεξάρτητα από τις πολιτικές προτιμήσεις θα αποφασίσει ποιά Ελλάδα θέλει για το αύριο",   υπογράμμισε.

 

Να κλείσουν τα αυτιά τους στη κινδυνολογία της ΝΔ και να έχουν ανοιχτά τα μάτια τους κάλεσε τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Βόλο, μια εβδομάδα πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ευρώ, θα το απαλλάξει από την λιτότητα που το υπονομεύει» λέγοντας πάντως «Ευρώ χωρίς άλλες θυσίες, με την κοινωνία όρθια. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτή που εξαφάνισε το ευρώ από τις τσέπες των πολιτών».

 

Ο κ.Τσίπρας επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες της κοινής γνώμης λέγοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις, τις επιδοτήσεις των αγροτών, τις αξιοπρεπείς συντάξεις» σημειώνοντας ότι τις καταθέσεις υπονομεύσει η συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας.

 

Ακόμη, είπε ότι το κόμμα του
-      εγγυάται και δεσμεύεται ότι «θα καταργήσει τον παράλογο φόρο – λαιμητόμο, τον ΕΝΦΙΑ
-      δεσμεύεται ότι θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» είπε χαρακτηριστικά

 

Σχετικά με το μείζον θέμα της φορολογίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγγυήθηκε για επαναφορά του αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλους, τονίζοντας «Δεν πρόκειται να αφήσουμε σε χλωρό κλαρί λαθρέμπορους και φοροφυγάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ο κ. Σαμαράς κόπτεται για το 1% των φοροφυγάδων, των λαθρεμπόρων»

 

Έκανε λόγο επίσης για το τέλος «του καθεστώτος διαπλοκής στην χώρα μας» και πρόσθεσε: «Θα καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες αλλά θα αναζητηθούν και οι ποινικές εκεί που υπάρχουν για αυτό το έγκλημα σε βάρος της πατρίδας μας».

 

«Από την επόμενη των εκλογών και ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης, θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε και έκανε  «άνοιγμα» στην μεσαία τάξη λέγοντας «Ο κ. Σαμαράς θεωρεί τους ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης δική του ιδιοκτησία. Θα διαψευστεί πανηγυρικά. Εμείς αυτούς τους συντηρητικούς ψηφοφόρους τους καλωσορίζουμε και τους λέμε ότι δεν θα τους προδώσουμε όπως τους πρόδωσαν τα τελευταία χρόνια. Τους καλούμε να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Γνώμονας το συμφέρον της πατρίδας».

 

«Ο κ. Σαμαράς βυθίζεται στην κινδυνολογία και στα ψέματα. Αρνείται τον διάλογο γιατί δεν έχει επιχειρήματα. Του έχουν μείνει μόνο τα ψέματα» υπογράμμισε, λέγοντας  ότι «το email Χαρδούβελη είναι το μόνο αληθινό πρόγραμμα της ΝΔ», ενώ χαρακτήρισε τον σύμμαχο του κ. Σαμαρά, Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι «πρωθυπουργό των σκανδάλων και των εξώσεων».

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.