ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: «Υπάρχουν λεφτά. Αυτό λέγαμε τότε. Αυτό λέμε με συνέπεια και τώρα!»

22:01 - 21 Ιαν 2015 | Πολιτική
Παπανδρέου: «Υπάρχουν λεφτά. Αυτό λέγαμε τότε. Αυτό λέμε με συνέπεια και τώρα!»
 «Υπάρχουν λεφτά για τη χώρα. Αυτό λέγαμε τότε.  Αυτό λέμε με συνέπεια και τώρα!» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο κλειστό γήπεδο του "Πανελληνίου", σημειώνοντας «κάθε ψήφος στο ΚΙΝΗΜΑ είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας. Κάθε ψήφος στο ΚΙΝΗΜΑ είναι και ψήφος για ευρύτερες συναινέσεις, κυβερνητικές συνεργασίες με ξεκάθαρο, αδιαπραγμάτευτο προοδευτικό πλαίσιο».

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε τη ανάγκη μια Μεγάλης Συμφωνίας με τους εταίρους μας, με την οποία

Θα ζητήσουμε τη στήριξη της ΕΕ και για αυτές, τις μεγάλες αλλαγές, αλλά και για να αναπνεύσει ο τόπος οικονομικά και να μπορέσουμε να τις πετύχουμε. Να απελευθερωθούν πόροι - το πλεόνασμά μας, για την ανάπτυξη, την παιδεία, την πρόνοια.

Από την πλευρά μας - Δικές μας βαθιές αλλαγές στη δικαιοσύνη, στο φορολογικό σύστημα, στην υγεία, στην παιδεία, στο πώς λειτουργούμε.

Με Αντάλλαγμα, την αποτίναξη της ανασφάλειας - που σήμερα αφορά πρωτίστως την οριστική και λυτρωτική διευθέτηση του χρέους. Αν δεν γίνει κάτι οριστικό και λυτρωτικό για το δημόσιο χρέος, δεν θα έχει χώρο η οικονομία να αναπνεύσει.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε  ότι: «Κανένα κόμμα - ούτε αυτοδύναμο, δεν μπορεί να κυβερνήσει σήμερα, σε αυτή τη συγκυρία, μόνο του" καθώς "ο έργο που πρέπει να γίνει, θέλει πολλές πλάτες, ευρύτερες συναινέσεις». Άλλα βέβαια πάντα -όπως επισήμανε- σε ένα προοδευτικό πλαίσιο – και μόνο.

 Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε: «Ρωτώ και θα ρωτώ συνέχεια τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώ τις ηγεσίες και των άλλων κομμάτων: Να μας πουν ξεκάθαρα - ναι ή όχι στο δημοψήφισμα; Γιατί φοβούνται τον Ελληνικό λαό; Οι πολίτες ζητούν σε συντριπτικό ποσοστό να τους εμπιστευτούμε! Γιατί τους φοβούνται τα άλλα κόμματα; Θα θέσουν την όποια συμφωνία με τους εταίρους μας στην κρίση του λαού; ‘Η θα θέλουν απλώς λευκή επιταγή;»

«Οι εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα. Στις εκλογές εκλέγουμε 300 εκπροσώπους. Αυτοί μετά αποφασίζουν. Αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρξει η υπογραφή, η απόφαση του Ελληνικού λαού για το μέλλον της χώρας», υπογράμμισε.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας: «Απέτυχαν! Τα έκαναν μαντάρα. Και όταν κατάλαβαν ότι απέτυχαν, τι έκαναν; Σκηνοθέτησαν και αυτοί τη φυγή τους! Όπως οι εμπρηστές της χώρας το 2009! Πέταξαν την καυτή πατάτα στον όποιο επόμενο. Βύθισαν και πάλι τον τόπο στην ανασφάλεια, παίζοντας μικροκομματικά παιχνίδια στην πλάτη της χώρας και της ελληνικής οικογένειας».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε εκ νέου ότι πρέπει να γίνουν βαθιές-ποιοτικές τομές και αλλαγές, τονίζοντας ότι πρέπει να βρίσκονται «στον αντίποδα των ποσοτικών μέτρων, των οριζόντιων περικοπών, της σημερινής λιτότητας». «Όχι άλλη λιτότητα. Νοικοκύρεμα ναι! Όχι οριζόντιες περικοπές», υπογράμμισε.

Όσον αφορά την ίδρυση του ΚΙΔΗΣΟ ανέφερε ότι: «Η απόφαση αυτή ήταν από τις δυσκολότερες στη ζωή μου" και συμπλήρωσε με νόημα "Αλλά ήταν ακόμα πιο δύσκολο να συμβιβαστώ στη λογική μιας συνιστώσας της δεξιάς, έναντι μιας βουλευτικής έδρας! Θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο να συμβιβαστώ με εκείνους που απαξίωσαν συνειδητά το ΠΑΣΟΚ και το θυμούνται μόνο προεκλογικά. Μόνο όποτε τους βολεύει. Επιχείρησαν να το κρύψουν πίσω από κομματικά μορφώματα, επειδή ντρέπονται για αυτό. Εγώ δεν ντρέπομαι για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Ούτε για τις αξίες μας! Αυτές υπηρετώ».

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.