ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Βαρουφάκης: Η στήριξη στους οικονομικά αδύναμους θα γίνει με χρεωστική κάρτα

11:23 - 22 Ιαν 2015 | Πολιτική
Γ. Βαρουφάκης: Η στήριξη στους οικονομικά αδύναμους θα γίνει με χρεωστική κάρτα
Η στήριξη των αστέγων, των εχόντων οικονομική δυσκολία και όσων είναι εκτός του συστήματος ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ θα μπορούσε να γίνει με την χορήγηση χρεωστικής κάρτας, υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

«Για μένα έχει μεγάλη σημασία πως θα δίνεται αυτό το χρήμα, ούτως ώστε να μην θίγεται η αξιοπρέπεια του πολίτη. Θα μπορούσε π.χ. να είναι σαν μια χρεωστική κάρτα που θα μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιεί στο σούπερ μάρκετ, χωρίς να ντρέπεται», τόνισε.

 

Η δαπάνη για το σχέδιο αυτό για φέτος, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ και αφορά στην στήριξη των παραπάνω κοινωνικών ομάδων, όπως αυτή παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, ενώ έχει στόχο να παρέχει την δυνατότητα αγοράς των αναγκαίων τροφίμων και την ελάχιστη ενεργειακή κάλυψη για νοικοκυριά που είναι χωρίς ρεύμα.

 

Όπως υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και θα φέρει έσοδα στο κράτος «διότι η κατανάλωση θα κάνει πιο εύκολη την πληρωμή των φόρων από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, επίσης των επιχειρήσεων παροχής ενέργειας κ.α.».

 

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κάρτα αυτή δεν είναι ένα απλό σχέδιο αλλά μια «δουλεμένη ιδέα» που θα μπορούσε να αφορά όλους τους πολίτες για να μην στιγματίζεται κάποιος ως άστεγος και θα μπορούσε να επεκταθεί και στον τομέα της υγείας αντί για βιβλιάρια ή στις συναλλαγές με το δημόσιο αντί της αστυνομικής ταυτότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.