ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Καρφί" Μέρκελ... για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

17:11 - 22 Ιαν 2015 | Πολιτική
"Καρφί" Μέρκελ... για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα
Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη αποτελεί πάγια θέση της Γερμανίας, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, πετώντας παράλληλα... "καρφιά" για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, εκδηλώνοντας την δυσαρέσκειά της.

«Τα παραδείγματα της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και σε ένα βαθμό της Ελλάδας, δείχνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις αξίζουν την προσπάθεια», ανέφερε η καγκελάριος, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

 

Παράλληλα, η κα Μέρκελ τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να μείνει στο ευρώ και ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη στην Ελλάδα.

 

Ερωτηθείσα για τις εκλογές στην Ελλάδα, τόνισε «θα συζητήσουμε για το τι θα συμβεί μετά στην Ελλάδα ύστερα από τις εκλογές της Κυριακής». Τόνισε ακόμη πως σύμφωνα με ό,τι γίνεται γνωστό από την Ελλάδα, οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη. «Ό, τι κάνουμε πολιτικά, είναι να τους κρατήσουμε εντός ευρωζώνης. Πρέπει να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, σε συνδυασμό με μια έννοια ευθύνης».

 

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να αξιοποιούν το χρόνο που τους προσφέρεται για να προωθήσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και να μην βασίζονται σε άλλους, τόνισε η καγκελάριος. Υπογράμμισε ότι οι δημόσιες επενδύσεις παίζουν ρόλο στην τόνωση της ανάπτυξης, αλλά όχι αποφασιστικό ρόλο.

 

«Εναπόκειται κυρίως στους πολιτικούς να θέσουν τα θεμέλια της ανάπτυξης με τις πολιτικές τους», υπογράμμισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:29 - 22 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.