ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BBC: "Τσίρκο οι ελληνικές εκλογές και η πολιτική"

16:52 - 22 Ιαν 2015 | Πολιτική
BBC: "Τσίρκο οι ελληνικές εκλογές και η πολιτική"
"Η πολιτική εδώ είναι ένα τσίρκο, και ο αρχηγός - όποιος και αν είναι στο τέλος - έχει πολλά να βάλει σε τάξη" αναφέρει δημοσίευμα του BBC.

 

Η Θεόπη Σκαρλάτου, σε ανταπόκριση για το BBC σχολιάζει: «Αν και καλύπτω τις εξελίξεις σε αυτή τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια, έχω μείνει έκπληκτη από το πολιτικό τσίρκο που έχουν γίνει οι ελληνικές εκλογές. Την περασμένη εβδομάδα, ενώ κοίταζα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που κρέμονταν σε ένα περίπτερο, με χτύπησε στο πρόσωπο ένας άνδρας που με έλουσε με ρατσιστικές βρισιές, γιατί μίλησα στα αγγλικά. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα, απλά σοκαρίστηκα. Κάποιοι είπαν ότι είναι ψυχικά άρρωστος. Αλλοι ότι μάλλον είναι οπαδός της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής».

Η ίδια χαρακτηρίζει το περιστατικό μια υπενθύμιση των εντάσεων που βράζουν κάτω από την επιφάνεια εδώ, λίγες μέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες. Και προσθέτει: «Πολιτικές συζητήσεις γίνονται παντού. Σε καφετέριες, μπαρ, ταξί, και κομμωτήρια - ο καθένας έχει κάτι να πει, με πάθος. Αν οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές, περισσότερο από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων θέλουν να δουν μια αλλαγή στην κυβέρνηση, και κοιτάζουν προς το μέρος του Αλέξη Τσίπρα, ηγέτη του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί καθώς οι άνθρωποι λένε ότι κουράστηκαν να καταγγέλλουν την λιτότητα με απεργίες και διαδηλώσεις»

«Πολλοί από εκείνους που βγήκαν στους δρόμους το 2011 και το 2012 θέλουν τώρα αυτό το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του, και να βάλει τέλος στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει επίσης ότι θα διαπραγματευθεί για μια μαζική διαγραφή των χρεών. Χρόνια διαφθοράς έχουν επίσης οδηγήσει πολλούς να χάσουν την πίστη τους στους πολιτικούς του κατεστημένου. Οι περισσότεροι από αυτούς τους πολίτες έχουν σταματήσει να ψηφίζουν. Με κάποιους σεβαστούς διεθνώς οικονομολόγους να στηρίζουν τώρα δημοσίως την ιδέα μιας νέας διαγραφής του χρέους, ορισμένοι δεν θεωρούν πια ακραίο τον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει το ρεπορτάζ.

bbc circus

«Αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τις συζητήσεις για φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες σε περίπτωση νίκης της Αριστεράς στις εκλογές. Υπουργοί της απερχόμενης κυβέρνησης προβλέπουν μια τεράστια εκροή ξένων κεφαλαίων, εάν χάσουν την εξουσία. Στην ελληνική διασπορά, όλοι είναι νευρικοί. Ορισμένοι Ελληνες φίλοι στο Λονδίνο φοβούνται μέχρι και πραξικόπημα, αν υπάρξει αριστερή νίκη. Αλλοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί εάν κατακερματιστούν τα κόμματα του κατεστημένου, αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η μόνη δύναμη που θα μείνει όρθια θα είναι η Χρυσή Αυγή - οι ηγέτες της οποίας είναι σήμερα στη φυλακή».

«Η πολιτική εδώ είναι ένα τσίρκο, και ο αρχηγός - όποιος και αν είναι στο τέλος - έχει πολλά να βάλει σε τάξη. Με τη συνοχή της ευρωζώνης να διακυβεύεται, όλος ο κόσμος θα παρακολουθεί το σόου στην Ελλάδα», καταλήγει το ρεπορτάζ.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:09 - 22 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.