ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλ. Τσίπρας: Οι πιο σοβαρές συγκρούσεις θα γίνουν μέσα στη χώρα με τη διαπλοκή

16:57 - 23 Ιαν 2015 | Πολιτική
Αλ. Τσίπρας: Οι πιο σοβαρές συγκρούσεις θα γίνουν μέσα στη χώρα με τη διαπλοκή
Το δίλημμα που έχει μπροστά του ο ελληνικός λαός τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη διακαναλική συνέντευξή Τύπου, εξηγώντας ότι καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η τραγωδία που έζησε τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος των θυσιών δίχως αντίκρισμα ή αν θα υπάρξει διέξοδος, ελπίδα, πραγματική διαπραγμάτευση, επιστροφή στην ανάπτυξη, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε ξανά καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό, δηλαδή αυτοδυναμία. «Είμαστε ένα βήμα πριν την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, είναι το διακύβευμα των εκλογών, την έχουμε ανάγκη για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα», τόνισε.

 

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι επέλεξαν να κρυφτούν σε μισοσκότεινες αίθουσες, σε μονολόγους, γιατί δεν είχαν επιχειρήματα, αλλά μονό μια επικοινωνιακή στρατηγική του φόρου και τρόμου», ανέφερε, κάνοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

 

Επίπλεον, πραγματοποίησε «άνοιγμα» προς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους τονίζοντας ότι απευθύνεται σε όλους «ανεξάρτητα αν έχουν ταλαντεύσεις και αμφιβολίες, αν βρέθηκαν πάλι στις κάλπες με την αριστερά», ενώ έθεσε την αυτοδυναμία ως στόχο και διακύβευμα των εκλογών, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως έχει την αίσθηση ότι την επόμενη μέρα των εκλογών οι πιο σοβαρές συγκρούσεις θα γίνουν μέσα στη χώρα, και αυτές θα είναι με τη διαπλοκή.

 

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την εκτίμησή του πως η Ευρώπη αλλάζει.

 

Ερωτηθείς τι μέτρα θα πάρει υπέρ της μεσαίας τάξης, επανέλαβε πως το αφορολόγητο θα επανέλθει στις 12.000 ευρώ, καθώς και ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και στη θέση του θα μπει φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των υποχρεώσεων της χώρας έναντι της Ευρώπης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τις θεσμικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και από τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Πρόσθεσε πως η λιτότητα δεν αποτελεί ιδρυτική συνθήκη της Ε.Ε. και επανέλαβε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ευρύτερη συζήτηση για την ανάγκη η Ευρώπη να κάνει στροφή, να φύγει από την καταστροφική λιτότητα και να υιοθετήσει επεκτατικές πολιτικές σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μάλιστα πως η τρόικα είναι ένας εξωθεσμικός οργανισμός και τόνισε ότι «είναι δεδομένο ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά δεν θα τηρήσουμε δεσμεύσεις και υπογραφές της προηγουμενης κυβέρνησης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.