ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα Βενιζέλου-Κοτζιά για τις κυρώσεις στη Ρωσία

22:37 - 27 Ιαν 2015 | Πολιτική
Κόντρα Βενιζέλου-Κοτζιά για τις κυρώσεις στη Ρωσία
Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον νέο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον απερχόμενο Ευάγγελο Βενιζέλο προκάλεσε η ανακοίνωση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι για νέο κύκλο κυρώσεων στη Ρωσία. Η κόντρα Κοτζιά – Βενιζέλου έγινε  την ώρα της παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ,  ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΕΕ, για τις κυρώσεις προς την Ρωσία, είπε ότι οι εταίροι έδειξαν αρνητικά δείγματα πριν ακόμα ορκιστεί η κυβέρνηση και αυτό δεν είναι αποδεκτό.


«Ήταν πολλοί εκείνοι που παραβίασαν τους κανόνες και προσπάθησαν να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστεί η κυβέρνηση. Εάν νομίζουν ότι στο  όνομα του χρέους θα μας κάνουν  να παραιτηθούμε από την κυριαρχία μας για την ενεργή δραστήρια συμβολή στις ευρωπαϊκές πολιτικές κάνει λάθος» είπε και τόνισε πως «θέλουμε να είμαστε Έλληνες πατριώτες, θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊστές, θέλουμε να είμαστε παγκόσμιοι διεθνιστές», τόνισε συγκεκριμένα.

Η τοποθέτηση του κ. Κοτζιά προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βενιζέλου. Ο απερχόμενος υπουργός δήλωσε πως όσο ήταν ο ίδιος στο υπουργείο Εξωτερικών δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση.


«Θέλω να ενημερώσω τον ελληνικό λαό πως ούτε μία φορά, ούτε μια στιγμή η Ελλάδα απεδέχθη πίεση ή προσπάθεια πίεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ή άμυνας και ασφάλειας με μοχλό την οικονομική κρίση και ιδίως τα ζητήματα του οικονομικού χρέους», τόνισε.


«Αυτά τα ζητήματα κρίθηκαν στις εκλογές και πιστεύουμε ότι υπάρχει και ένας διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων» ήταν η απάντηση του Νίκου Κοτζιά.


Νωρίτερα, το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Φεντερίκα Μογκερίνι δεν ρωτήθηκε για το εάν συναινεί με την απόφαση των αρχηγών κρατών μελών της Ε.Ε. για τις κυρώσεις στην Ρωσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.