ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Σταθάκης: 6 συνέχειες και 2 στοπ στην πολιτική του ΥΠΑΝ

15:19 - 28 Ιαν 2015 | Πολιτική
Γ. Σταθάκης: 6 συνέχειες και 2 στοπ στην πολιτική του ΥΠΑΝ
Το περίγραμμα της πολιτικής του παρουσίασε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής-παράδοσης του υπουργείου

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι θα σταματήσουν οι διαδικασίες απορρύθμισης των αγορών, όπως επίσης και η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

 

Όπως τόνισε ο κ. Σταθάκης, στις άμεσες προτεραιότητες του συγκαταλέγονται η κατάσταση νομοσχεδίου για τη διαχείρηση του ιδιωτικού χρέους, ενώ όπως σημείωσε θα συνεχίσει τις πολιτικές των προκατόχων του που αφορούν στη σύνταξη νέου αναπτυξιακού νόμου, στην αξιοποίηση του έσπα με έμφαση στις υποδομές μικρής κλίμακας και στα περιβαλλοντικά έργα, στην απλοποίηση αδειοδοτήσεων με στόχο τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση των επαφών των επιχειρήσεων με το δημόσιο (μέσω των ΚΕΠ επιχειρήσεων), την ενίσχυση των start up επιχειρήσεων, τη στήριξη των εξαγωγών και τη διεύρυνση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

 

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης ευχαρίστησε την απερχόμενη ηγεσία για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια που ήταν αντιπολίτευση.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στο έως τώρα παραχθέν έργο, με έμφαση στην αύξηση του ρυθμού απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ το 2014 στο 89%.

 

Το λόγο πήραν και οι δύο πρώην υφυπουργοί Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας αντίστοιχα ότι η Ελλάδα έγινε ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και ότι πρέπει να συνεχιστεί η υλοποίηση του εφαρμοστικού νόμου.

 

Την παράσταση, ωστόσο, έκλεψε ο απερχόμενος υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος αποκάλεσε τον κ. Σταθάκη «σύντροφο». Επεσήμανε ότι έκανε ό, τι μπορούσε, ενώ σχολίασε ότι κατάφερε να πέσουν οι τιμές, αλλά ότι ο Έλληνας δεν είχε αγοραστική δύναμη. «Με λίγα λόγια η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε», τόνισε.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.