ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Λαβρόφ κάλεσε τον Κοτζιά στην Μόσχα - Μήνυμα στήριξης από την Ρωσία

00:15 - 29 Ιαν 2015 | Πολιτική
Ο Λαβρόφ κάλεσε τον Κοτζιά στην Μόσχα - Μήνυμα στήριξης από την Ρωσία
Μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα,  στέλνει η Ρωσία, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προσκάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά στη Μόσχα. Νωρίτερα  ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, τόνισε ότι  «η Ρωσία πάντοτε τασσόταν υπέρ των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της Ελλάδας κι έτσι θα συνεχίσει».  

«Ακούμε τις νέες δηλώσεις, που γίνονται στην Αθήνα, τις ακούγαμε και στο παρελθόν και ποτέ δεν θέσαμε υπό αμφιβολία τις παλαιότατες, ιστορικά διαμορφωμένες σχέσεις μας με την Ελλάδα. Γι' αυτό και η σημερινή αλλαγή της κυβέρνησης μάς επιτρέπει να ελπίζουμε ότι οι σχέσεις μας αυτές θα δυναμώσουν, θα αναπτυχθούν και θα αποκτήσουν νέα δυναμική, εάν υπολογίσουμε τις θέσεις του νέου πρωθυπουργού. Περιμένουν βέβαια την Ελλάδα όχι εύκολες μάχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την οικονομική ημερήσια διάταξη, όμως θέλω επισήμως να πω ότι η Ρωσία πάντοτε τασσόταν υπέρ των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της Ελλάδας κι έτσι θα συνεχίσει», τόνισε ο κ. Λουκασέβιτς .

Από την πλευρά του  ο κ. Λαβρόφ δήλωσε: «Θυμάμαι τη συνάντησή μου με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας όταν βρισκόμουν εκεί πριν από ένα χρόνο και ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση. Είναι ένας ενεργητικός, νέος πολιτικός. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.