ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραδέχτηκε την ήττα ο Βενιζέλος και πάει για συνέδριο τον Μάιο

17:28 - 29 Ιαν 2015 | Πολιτική
Παραδέχτηκε την ήττα ο Βενιζέλος και πάει για συνέδριο τον Μάιο
Την βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ, την παράταξη και την στρατηγική της αλλά και τον ίδιο προσωπικά αναγνώρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την κοινή συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ενώ προανήγγειλε συνέδριο τον Μάιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε ευθύνες και στην κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή και μίζερη, υποστηρίζοντας ότι τα ποσοστά των δύο κομμάτων μπορεί να πολλαπλασιάζονταν και να δημιουργούσαν ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για την παράταξη.


Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το εκλογικό σώμα, δεν εκτίμησε  την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και ο λαός εκφράστηκε κατά τρόπο σαφή υπέρ μιας άλλης στρατηγικής αλλά και με τρόπο αντιφατικό γιατί εκφράστηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ.


Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για μετά το Πάσχα, τον Μάιο, όπως είπε, χωρίς να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της ΚΟ του κόμματος στη Βουλή, την  οργανωμένη παρουσία και τον πολιτικό  λόγο στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, τη στενή παρακολούθηση της διαπραγμάτευσης και την καθαρή θεσμική στάση στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.


Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμπράξει σε κανένα παλαιοκομματικό παιχνίδι σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Όσον αφορά την κυβέρνηση υποστήριξε ότι είναι ένα σχήμα, αξιακής και πολιτικής τερατογέννεσης με κοινό παρανομαστή το αντιμνημονιακό μένος, αλλά η πρώτη διεκδίκησή της είναι η παράταση του μνημονίου.


Μιλώντας για τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν περιμένουμε ούτε προσδοκούμε το αδιέξοδο και την καταστροφή της χώρας για να ζητήσουμε ρέστα», ότι εύχεται το καλύτερο για τη χώρα αλλά δεν θα αφήσει να γίνει κάτι χειρότερο.


Σχολίασε δε ότι η νέα κυβέρνηση είναι προφανές ότι δεν έχει, ακόμα τουλάχιστον, σαφή στρατηγική και στέλνει αντιφατικά μηνύματα. «Το χειρότερο είναι ότι επικρατεί η αίσθηση στη χώρα ότι ξαναγυρίσαμε στο 2009» είπε και διερωτήθηκε προς τα πού θα είναι το πρόγραμμα- γέφυρα, για το οποίο μίλησε η κυβέρνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.