ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταυτόχρονη συνεργασία με Αθήνα και Βερολίνο θέλει η Ιταλία

16:23 - 02 Φεβ 2015 | Πολιτική
Ταυτόχρονη συνεργασία με Αθήνα και Βερολίνο θέλει η Ιταλία
«Ναι» σε στενή συνεργασία με Αθήνα και Βερολίνο λέει ο Matteo Renzi, με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης να αναφέρουν πως η Ρώμη θα μπορούσε να αναπτύξει συγχρόνως στενή συνεργασία με την Αθήνα και το Βερολίνο, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης και προσφέροντας ένα θετικό παράδειγμα στην πορεία προς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Ο Matteo Renzi, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL 102,5, έκανε λόγο για «σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα» στις οικονομικές συνομιλίες με την Ελλάδα. «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θεωρώ ότι πρέπει να επιδείξουμε μεγάλη σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα και θα συνομιλήσουμε με τον πρωθυπουργό Τσίπρα» είπε και συμπλήρωσε: «Είμαστε στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά την αλλαγή οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη και χαίρομαι για το ότι προστίθενται πολλοί άλλοι».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, εν όψει της συνάντησής του αύριο, Τρίτη, με τον Αλέξη Τσίπρα, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή με τη γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, ο Ιταλός Πρωθυπουργός επιχείρησε να την καθησυχάσει, πως η Ιταλία δεν πρόκειται να ηγηθεί μιας μεσογειακής συμμαχίας με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Ισπανίας.

Από την ιταλική Προεδρία διοχετεύεται επίσης ότι πρέπει να δοθεί έμφαση σε μια νέα σειρά επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων στην Ένωση, ώστε να ξεκινήσει, πράγματι, μια νέα περίοδος στην Ευρώπη. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η κυβέρνηση Ρέντσι θεωρεί ότι αυτή η νέα πορεία θα πρέπει να συμφωνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με όλους τους εταίρους της Ένωσης.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.