ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρόνο και δημοσιονομικό χώρο θα ζητήσει από τη Ρώμη η Αθήνα

22:19 - 02 Φεβ 2015 | Πολιτική
Χρόνο και δημοσιονομικό χώρο θα ζητήσει από τη Ρώμη η Αθήνα
Ικανοποίηση επικρατεί στην Αθήνα για τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι εν όψει μάλιστα της συνάντησης που θα έχει την Τρίτη με τον Έλληνα ομόλογό του.

Ο Ρέντσι δήλωσε ότι «θέλουμε να μεταθέσουμε τη συζήτηση για την οικονομική πολιτική, τη λιτότητα προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις», κάτι που στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμήθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,  ότι «αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μια παραγωγική συζήτηση μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Ιταλίας».


Σύμφωνα με τις ίδιες  πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει στον Ματέο Ρέντσι ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει  σε μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής ισορροπίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» και παράλληλα, θα ζητήσει το χρόνο και το δημοσιονομικό χώρο, ώστε να μπορέσει να τις υλοποιήσει.


Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να σημειώσει στον Ιταλό ομόλογό του, ότι «η στροφή προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την τρόικα που τους βάζει φραγμούς και ότι «επιτέλους η Ευρώπη πρέπει να εμπιστεύεται τους θεσμούς και τα όργανά της».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.