ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σακελλαρίδης: Καμία κωλοτούμπα- Δεν αλλάζουμε στρατηγική για το χρέος

12:01 - 03 Φεβ 2015 | Πολιτική
Σακελλαρίδης: Καμία κωλοτούμπα- Δεν αλλάζουμε στρατηγική για το χρέος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το χρέος δεν αποτελεί «κωλοτούμπα», τονίζοντας πως η στρατηγική της κυβέρνησης για «κούρεμα» δεν αλλάζει, καθώς στόχος είναι να καταστεί το χρέος βιώσιμο.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Τρίτη επισήμανε χαρακτηριστικά πως «αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους, ένας από τους οποίους είναι αυτός που ακούστηκε χθες από τον κ. Βαρουφάκη».

«Δεν έχουμε κάνει καμία απολύτως κωλοτούμπα. Ενδεχομένως, κάποιοι να δυσαρεστούνται που δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπα. Πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι αυτό το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, γι'αυτό ακριβώς απαιτείται η διαγραφή του. Όταν λέμε διαγραφή, μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους. Ένας απ' αυτούς τους τεχνικούς τρόπους είναι αυτός που ακούστηκε χθες σε παρουσίαση του κ. Βαρουφάκη προς βρετανούς επενδυτές. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης.

«Αυτό που μας νοιάζει εμάς είναι αυτή τη στιγμή να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος, να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία και να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την πραγματική ανάπτυξη», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.