ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Η διαγραφή του χρέους, έχει πολλές τεχνικές

20:41 - 03 Φεβ 2015 | Πολιτική
Μαξίμου: Η διαγραφή του χρέους, έχει πολλές τεχνικές
Η διπλωματία κορυφής στην οποία επιδίδεται από την πρώτη στιγμή που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, παράγει θετικές εντυπώσεις, δίνοντας την αίσθηση ότι τα πράγματα ξεφεύγουν από τη γνώριμη μέχρι χθες ακινησία, ωστόσο, τα αποτελέσματα μένει να φανούν στην πράξη, όταν η Αθήνα, όπως άλλωστε υπογραμμίζουν αυτήν την εποχή όλοι οι ηγέτες στην Ευρωζώνη, με πρώτη την καγκελάριο Μέρκελ, ανοίξει πλήρως τα χαρτιά της.  

Οι ρητορικές ασκήσεις ύφους, πάντως κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών στο μείζον ζήτημα της εθνικής οικονομίας, που δεν είναι άλλο από τη διαχείριση του χρέους, δεν περνούν απαρατήρητοι. Πηγές του Μαξίμου, παρόλα αυτά, επιμένουν ότι πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι το ελληνικό χρέος «δεν είναι βιώσιμο» και γι΄ αυτό, όπως προσθέτουν απαιτείται η διαγραφή του προκειμένου να αναπνεύσει η ελληνική οικονομία.


Σχολιάζοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης «τα γύρισε» στις συνομιλίες που είχε τη Δευτέρα με Βρετανούς επενδυτές, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι «δεν πρόκειται για κωλοτούμπα» και παρατηρούν ότι η διαγραφή του χρέους επιδέχεται πολλές τεχνικές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αυτές που ανέπτυξε ο Έλληνας υπουργός.


Οι ίδιες πηγές, σημειώνουν ότι για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια διαπραγματεύεται με τους εταίρους της, διαμορφώνοντας μια διαφορετική ατζέντα στην Ευρώπη, όπου αρχίζει να συζητείται η ανάγκη να τερματιστεί η λιτότητα, όπως είπε και  ο Ιταλός υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γκρατσιάνο Ντελρίο, λίγο πριν την συνάντησή του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με τον Αλέξη Τσίπα.

                            

Στο Μαξίμου εκτιμούν, ότι η εποχή της τρόϊκας τελείωσε για τη χώρα και προσθέτουν ότι στην ημερήσια διάταξη, μπαίνουν πλέον θέματα όπως η ανακούφιση των πολιτών και όχι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.


Γιώργος Χατζηδημητρίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.